avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Achitare contributii sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Achitare contributii sociale

Buna ziua !
ma intereseaza, va rog,cum trebuie sa procedez sa achit si contributiile sociale daca obtin un venit ocazional ca zilier iar societatea angajatoare achita pt mine numai impozitul de 16%.In prezent nu lucrez si nu am alt venit.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 17:23, 16 Iunie 2014
Mergeti direct la casa de sanatate si la casa de pensii, incheiati contracte si platiti.
Pentru contributia la sanatate baza de calcul lunara la care se aplica 5,5%, nu poate fi mai mica decat un salariu minim pe economie (de la 1 iulie 900 lei). Rezulta contributia lunara la sanatate de 50 lei.
Pentru contributia lunara la pensie in acest an baza de calcul nu poate fi mai mica de 804 lei rezultand contributia lunara de plata de 252 lei.
@mb_mihaela

Se platesc niste valori minime stabilite prin lege (vezi postarea de mai sus). Nu puteti plati cat doriti dvs. Veti scoate din buzunar minim 302 lei pe luna pentru CAS si CASS. Contractele le veti incheia personal la Casa de Pensii si Casa de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casnica cu un venit din inchirierea unui imobil dodod dodod Buna ziua, Unde ma pot adresa si eu si cum sa procedez in cazul meu Am ramas fara servici dar nu pot beneficia de somaj Am un vernit suplimentar din ... (vezi toată discuția)
Cas platit Ellyn Ellyn Buna ziua! Trebuie sa plec din tara si vreau sa platesc CAS si pentru pensie ,cum se procedeaza? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pot plati din buzunar contributiile? lucianalex lucianalex Buna ziua ! Se pune urmatoarea problema..Sunt angajat cu carte de munca pe salariu minim de 6 luni de zile..Recent am aflat ca angajatorul nu plateste nimic la ... (vezi toată discuția)