avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata indemnizatie CCC in varsta de pana la 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata indemnizatie CCC in varsta de pana la 1 an

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti cu un aspect.
In data de 28 mai 2014 baiatul implineste 1 an (nascut pe data de 28 mai 2013). Eu am optat pt CCC cu varsta de pana la 1 an si m-am intors la birou in data de 22 aprilie 2014 (practice pt 4 zile pt s-a restructurat postul, etc). Stiu ca plata indemnizatiei se face pt luna din urma iar tatal nu a depus cerere pt o luna de concediu. Am primit ultima indemnizatie pe 15 mai pt luna aprilie. Mai primesc si pe luna iunie pt bucata ramasa din mai (1-28)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaelaVerde , utilizator 12:17, 16 Iunie 2014
1. Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile indiferent ca tatal intra sau nu in CCC.

2. - In luna mai ati primit indemnizatia pentru perioada 1 - 21 aprilie 2014.
- Pentru luna mai nu veti mai primi indemnizatie deoarece perioada 29 aprilie - 28 mai este rezervata tatalui.

3. Incepand cu data de 29 mai 2014 veti putea beneficia de stimulentul de insertie daca aveti avea venituri din salarii.
Va multumesc pt raspuns.
Tatal nu indeplineste conditiile pt a beneficia de CCC.
Iar eu am lucrat in conditiile legii doar perioada 22.04-25.04.2014(cand am revenit din CCC si apoi s-a restructurat postul) iar apoi am avut o intrerupere pana pe 04.06.2014. Din aceasta data sunt angajata iar cu forme legale.
Mai pot depune in aceste conditii pentru stimulent?
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
MihaelaVerde, utilizator
1. In aceste conditii puteati primi indemnizatia pentru CCC daca ati fi reintrat in CCC imediat dupa ce ati fost concediata.
- Ati fi beneficiat de indemnizatia pentru CCC pana implinea copilul 1 an.

2. - Mergeti la Primarie si completati cererea pentru suplimentul de insertie.
- Duceti si o copie dupa contractul individual de munca (CIM) pe cere il aveti acum.
- Stimulentul de insertie il veti primi pana implineste copilul 2 ani.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Valentina31B Valentina31B Buna ziua,as dori o lamurire in legatura cu inceperea activiatii si acordarea stumulentului de insertie.Mentionez ca sunt in concediu de ingrijire copil,am ... (vezi toată discuția)