avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Obtinere certificat fiscal pt programul rabla
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Obtinere certificat fiscal pt programul rabla

Am o intrebare in legatura cu obtinerea unui certificat fiscal pentru programul rabla.

In anul 2010 mi-am schimbat resedinta in Bucuresti (din Mehedinti). In acel moment aveam in proprietate o masina pe numele meu, dar pe care nu am folosit-o niciodata.. Pentru masina respectiva plateam taxe pe vechea adresa din buletin ( Mehedinti) si am continuat sa le platesc pana azi. Intrucat acum sunt interesat de achizitionarea unei masini prin programul rabla, m-am interesat ce trebuie sa fac ca sa pot casa masina.

Asa am aflat ca datorita faptului ca pe talonul masinii era mentionate datele din vechiul buletin cu vechea adresa, pentru casare trebuie sa prezint adeverinta fiscala si de la vechea adresa si de la noua adresa din buletin. Le-am obtinut de la vechea administratie fiscala si apoi am mers la cea de care apartin in Bucuresti. La sectorul 2 mi s-a spus ca nu imi pot elibera certificatul fiscal decat dupa ce inregistrez masina la actuala locuinta. Mai precis trebuie sa merg la vechea administrate fiscala sa iau o nota de transfer a bunului (masina), sa o inregistrez la administratie fiscala corespunzatoare actualei adrese din buletin, sa platesc taxele plus penalizarile din ultimii 4 ani plus o amenda (pt ca nu am inregistrat-o in 30 de zile de la schimbarea locuintei) si abia apoi imi pot elibera certificatul fiscal ca sa pot casa masina.

Ma intereseaza daca e posibil sa scap de toata alergatura asta si sa casez masina fara sa o mai inregistrez in Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o mașină (rablă, nu circulă nimeni cu ea) înmatriculată ... Surubu Surubu Buna ziua. Am o mașină (rablă, nu circulă nimeni cu ea) înmatriculată pe numele meu. Acum 6 luni mi-am schimbat domiciliul în alt județ, dar am omis ... (vezi toată discuția)
Talon pierdut rabla 2013, ce-i de facut? cyan cyan situatia se prezinta in modul urmator: o persoana a cumparat o masina in urma cu 3 ani, a facut contract de vanzare-cumparare, a inregistrat-o la ... (vezi toată discuția)
Reprezentare coproprietar rabla angel_3ro angel_3ro Buna, ma puteti ajuta cu un sfat: tatal meu are o masina veche de vreo 30 de ani. El este trecut in toate actele masinii, doar ca am vazut ca in cartea de ... (vezi toată discuția)