avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Talon pierdut Rabla 2013, ce-i de facut?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Talon pierdut Rabla 2013, ce-i de facut?

situatia se prezinta in modul urmator:
o persoana a cumparat o masina in urma cu 3 ani, a facut contract de vanzare-cumparare, a inregistrat-o la administratia financiara, nu a facut transferul de proprietate, certificatul de inmatriculare fiind pe numele vechiului proprietar. detine CIV in original. a pierdut certificatul de inmatriculare. fostul proprietar nu doreste sa se implice in sprijinul persoanei respective.
doreste sa se inscrie in programul Rabla 2013 dar nu are talonul. de la politie a obtinut o adresa prin care i se confirma ca certificatul nu ii este retinut. RAR-ul spune ca nu face identificarea masinii fara sa-i faca ITP. masina, chiar daca o bate, nu va trece decat daca ii schimba o groaza de componente care vor fi mai scumpe decat masina.
ce-i de facut?
cum obtine un certificat de inmatriculare in conditiile prezentate?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:34, 18 Iunie 2013
ma gandesc ca daca vechiul proprietar nu vrea sa se implice in acest certificat de inmatriculare,atunci noul proprietar sa declare ca certificatul de inmatriculare l-a pierdut inainte de a trece masina pe numele noului proprietar.
Din moment ce masina este inregistrata la administratia financiara,se poate cere adeverinta ca timp de 3 ani a platit impozit pe masina,deci este proprietar.

Sa ne gandim asa: Daca cerificatul de inmatriculate ar fi fost pierdut,furat sau distrus intr-un incediu,oare sa nu se mai poata elibera certificat inmatriculare auto daca pot adeveri cu alte acte asa cum se poate dovedi ca politia nu a retinut talonul,sau ca la administratia financiara se plateste impozit de 3 ani?
daca talonul este pe un nume, iar la impozit pe alt nume, nu puteti intra in programul "Rabla".
chiar daca a platit impozitele la administratia financiara la politie masina pare inregistrata pe vechiul proprietar.
a fost de trei ori la RAR sa clarifice situatia si ghiciti cate variante de raspuns a primit?
exact! trei.:)
pana la urma o minte isteata de pe acolo i-a spus sa solicite un raspuns scris din partea RAR si apoi in functie de raspunsul primit sa vada ce cale va urma.
asa ca deocamdata i-am facut o cerere de solicitare la RAR a certificatului de autenticitate a vehiculului fara efectuarea ITP.
dupa aceea ramane partea cu politia unde se cer si acolo documente care nu isi mai au rostul, asigurarea RCA pe minim 6 luni, etc.
cyan a scris:

.
dupa aceea ramane partea cu politia unde se cer si acolo documente care nu isi mai au rostul, asigurarea RCA pe minim 6 luni, etc.



Se cere asigurarea RCA pe minim 6 luni? Cum asa? Si daca cel care are o masina uitata in garaj sau in fundul gradinii pe care nu a mai folosit-o,dar la care nu a facut asigurarea RCA, ce se intampla?
e vorba despre asigurarea RCA ptr urmatoarele 6 luni.

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare autoturism c0stel c0stel Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie potrivita pt o problema . Am achizitionat de la o ruda apropiata un autovehicul second hand destul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism QED QED Buna ziua, Suntem in proces de vanzare a unei masini care e inmatriculata pe numele tatalui meu. Cel cu care ne-am inteles sa o cumpere a lasat de inteles ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)