avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lmpacare - dosarul ajunge la instanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lmpacare - dosarul ajunge la instanta?

daca persoana vatamata da o declaratie la politie si declara ca am impacat (inselaciune) e de ajuns sau trebuie sa dea in fata notarului? avand in vedere faptul ca impacarea inlatura raspunderea penala si inca nu s a inceput urmarirea penala primesc o neicepere a urmaririi? iar daca urmarirea penala a fost inceputa primesc scoatere de sub urmarire penala?
Incetarea procesului penal sau incetarea urmaririi penale , in cazul infractiunilor pentru care impacarea partilor inlatura raspunderea penala poate fi dispusa de instanta numai atunci cand aceasta constata nemijlocit acordul de vointa al inculpatului si al persoanei vatamate de a se impaca total, neconditionat si definitiv, exprimat in sedinta de judecata de aceste parti, personal sau prin persoane cu mandat special, ori prin inscrisuri autentice”

Un alt aspect procedural care subliniat este referitor la asistenta juridica obligatorie care trebuie acordata inculpatului in cazul in care se afla in situatiile prevazute de art. 90 din NCPP, si anume, instanta va dispune incetarea procesului penal ca urmare a impacarii partilor numai in prezenta aparatorului ales sau a aparatorului din oficiu.




CAPITOLUL III
Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii
Art. 244
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.



Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
deci procurorul nu poate sa constate impacarea si sa mi dea o ordonanta de incetarea urmaririi penale? (sau neinceperea urmaririi penale?)
Mergeti sa vorbiti cu politistul.
Politistului i-ar conveni sa scape de dosar.
In mod normal ar trebui sa se poata si fara sa se ajunga la instanta.
Cred că v-am mai oferit informații cu privire la acest caz.Este posibilă încheieerea unui acord de mediere, care, prezentat procurorului, acesta poate dispune neinceperea urmaririi penale sau veți fi scos de sub up, după caz.
inteleg..deci neaparat trebuie sa fac un contract de mediere (ca sa platesc si acolo)

Alte discuții în legătură

Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Dosar inselaciune cu parti vatamate impacate si intrarea noului cod oltul oltul ce se intampla cu dosarele care s in rol cand intra noul cod penal? de ex.un dosar de inselaciune cu partile vatamate impacate.....conform actualului cod este ... (vezi toată discuția)
Inselaciuni, intrarea noului cod, contopire oltul oltul buna ziua am o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si una de 3 ani sub supraveghere. mai am 2 procese pt inselaciune cu prejudiciu achitat in ambele dosare..daca ... (vezi toată discuția)