avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare

buna seara!am si eu o intrebare,ma poate ajuta cineva?am mostenit o casa cu teren in 1988,impreuna cu mama mea.eu cota de 3/8,mama 1/4,iar restul bunica,eu si bunica am fost fraeriti de matusa mea sa-i vindem ei cotele noastre,asica 29/32cu specificatia ca ne da banii in rate.n-am primit nimic.din fericire mama nu a semnat atunci pentru cota ei.in 1988 cand am vandut casa,terenul a trecut in proprietatea statului in baza legii 58/1974.acum doua luni am aflat ca matusa mea,a introdus o actiune in constatare declarand ca nu mai exista mostenitori si a dat adrese false sa nu putem afla noi.din 1988,si pana acum n-am stiut de aceasta cota care-i revine mamei mele.in contractul de vanzare-cumparare scrie ca suntem coproprietari pe cota de 3/32,am fost la primarie si terenul figureaza in posesia statului ea nu aputut revendica terenul deoarece eu am certificatul de mostenitor.de la primarie m-i sa spus sa fac o actiune in revendicare deoarece eu sunt proprietar.matusa mea locuieste acolo din 1988,cred ca a-ncerca sa preia cota mea in baza uzucapiunii,deoarece in motivarea ei spune ca nu a fost deranjata de nimeni.intrebarea mea esta;daca revendic terenul in instanta,ea poate sa primeasca ceva din teren?in legea 10/2001 se spune ca actualii proprietari au dreptul (vocatia )sa intre in poseisa terenului.ce pot sa fac?va multumesc!anticipat.
Cel mai recent răspuns: onicutza , utilizator 06:27, 9 Mai 2009
Puteti face o cerere de interventie in interes propriu in cadrul actiunii in constarare a matusii pentru a paraliza actiunea in contatarea uzucapiunii declinindu-va calitate de proprietar si ullterior o actiune in revendicare a terenului. Va trebui sa discutati cu un avocat toate aceste detalii. Succes!
ok.multumesc!dar puteti sa-mi spuneti,daca revendic terenul are si ea dreptul,sa stiu de pe ce pozitii plec.ea fara mine nu poate, eu fara ea pot.va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2009
onicutza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea ternului de catre o alta persoana care nu este proprieta Julieta-1943 Julieta-1943 Detin in proprietate un teren intravilan de 2500 mp.Pentru acest teren am titlu de proprietate.Pentru acelasi teren,o matusa are adeverinta de punere in ... (vezi toată discuția)
Revendicare Gisela Eremia Gisela Eremia Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)
Cum poate o bunică să revendice dreptul de posesie? Alexandreevici Alexandreevici Cum poate o bunică să revendice dreptul de posesie? O bunică și fiica acesteia au moștenit un teren de 4.000 mp, în anii \'80. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)