buna seara!am si eu o intrebare,ma poate ajuta cineva?am mostenit o casa cu teren in 1988,impreuna cu mama mea.eu cota de 3/8,mama 1/4,iar restul bunica,eu si bunica am fost fraeriti de matusa mea sa-i vindem ei cotele noastre,asica 29/32cu specificatia ca ne da banii in rate.n-am primit nimic.din fericire mama nu a semnat atunci pentru cota ei.in 1988 cand am vandut casa,terenul a trecut in proprietatea statului in baza legii 58/1974.acum doua luni am aflat ca matusa mea,a introdus o actiune in constatare declarand ca nu mai exista mostenitori si a dat adrese false sa nu putem afla noi.din 1988,si pana acum n-am stiut de aceasta cota care-i revine mamei mele.in contractul de vanzare-cumparare scrie ca suntem coproprietari pe cota de 3/32,am fost la primarie si terenul figureaza in posesia statului ea nu aputut revendica terenul deoarece eu am certificatul de mostenitor.de la primarie m-i sa spus sa fac o actiune in revendicare deoarece eu sunt proprietar.matusa mea locuieste acolo din 1988,cred ca a-ncerca sa preia cota mea in baza uzucapiunii,deoarece in motivarea ei spune ca nu a fost deranjata de nimeni.intrebarea mea esta;daca revendic terenul in instanta,ea poate sa primeasca ceva din teren?in legea 10/2001 se spune ca actualii proprietari au dreptul (vocatia )sa intre in poseisa terenului.ce pot sa fac?va multumesc!anticipat.
Puteti face o cerere de interventie in interes propriu in cadrul actiunii in constarare a matusii pentru a paraliza actiunea in contatarea uzucapiunii declinindu-va calitate de proprietar si ullterior o actiune in revendicare a terenului. Va trebui sa discutati cu un avocat toate aceste detalii. Succes!
ok.multumesc!dar puteti sa-mi spuneti,daca revendic terenul are si ea dreptul,sa stiu de pe ce pozitii plec.ea fara mine nu poate, eu fara ea pot.va multumesc!
Revendicare
Gisela Eremia
Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)