avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva de recuperat dupa retragere statut de platitor de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva de recuperat dupa retragere statut de platitor de tva

Intrucât firma mea nu a avut activitate aproape doi ani, conform legii ANAF-ul a anulat inregistrarea in scopul TVA-ului.
Nici nu se mai poate depune cerere de reinregistrare in vectorul fiscal, a fost epuizata aceasta cale.
Perioada in care societatea a fost platitoare de TVA a inregistrat TVA de recuperat, aproximativ 2.000 lei. Firma a platit la "TVA" mai mult cu 2000 de lei.
Valoarea TVA-ului pe care firma o are de recuperat este certa si figureaza in evidenta ANAF.
Firma intentioneaza sa initieze o actiune (compensare!?) in urma careia sa scada valoarea TVA-ului de recuperat din datoria inregistrata catre bugetul statului.
Este posibil acest lucru?
Daca DA, cum se desfasoata tehnic operatiunea?
Daca NU, atunci cum se pot recupera acesti bani?
De la ANAF mi s-a spus ca nu se mai pot recupera, reprezinta pierderea societatii.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 12:26, 18 Iunie 2014
Da, sunt pierdere. Daca era peste 5000 se putea cere compensare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva alidem alidem Am fost înregistrata ca și plătitor tva api scoasa din oficiu deoarece contabila nu a depus declarațiile necesare la sase luni.Problema e că au trecut doi ... (vezi toată discuția)
Tva TEI TEI Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj) Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)
Anularea din oficiu a înregistrarii in scopuri de tva valerian_gl valerian_gl Anularea din oficiu a înregistrarii in scopuri de tva s-a datorat faptului ca firma si-a suspendat temporar activitatea. La data suspendarii avea tva de ... (vezi toată discuția)