avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anularea din oficiu a înregistrarii in scopuri de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anularea din oficiu a înregistrarii in scopuri de tva

Anularea din oficiu a înregistrarii in scopuri de tva s-a datorat faptului ca firma si-a suspendat temporar activitatea. La data suspendarii avea tva de recuperat. Daca isi reia activitatea, suma respectiva mai poate fi recuperata acum?
Cel mai recent răspuns: valerian_gl , utilizator 21:59, 21 Aprilie 2012
Va prezentati la finante si completati formularul 010 (vectorul fiscal), astfel deveniti platitor de TVA incepand cu data de 1 a lunii urmatoare depunerii cererii de mentiuni, conform Codului fiscal.
Dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA, au obligatia sa solicite organelor fiscale competente inregistrarea in scopuri de TVA, daca inceteaza situatia care a condus la scoaterea din evidenta
Vă mulţumesc. Dar...." Organele fiscale nu vor aproba eventuale cereri ulterioare de reinregistrare daca persoana impozabila nu depune o cerere de inregistrare in scopuri de TVA in maximum 180 de zile de la data anularii", se mai arata in actul normativ." (citat din: " Din 2012, ANAF iti poate anula din oficiu inregistrarea in scopuri TVA. Afla in ce situatii!
11 Ianuarie 2012 Roxana Neagu") ªi au trecut cele 180 zile.....
Articolul respectiv face referire la modificarile aduse de OUG 125/2011 privitoare la anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri TVA pentru un contribuabil.

Nu are legatura cu faptul ca Dvs. ati avut activitatea suspendata temporar. Depuneti declaratia 010 asa cum am precizat mai sus. Daca Dvs. ati procedat corect si legal pana la data la care vi s-a suspendat activitatea, nu au de ce sa nu va reactiveze ca platitor de TVA.
Vă mulţumesc mult. Cristos a înviat! Vă doresc mult binel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare inregistrare in scopuri de tva adrianabresug adrianabresug Daca o societate s-a inregistrat la infiintare ca si platitoare de tva dar a fost scoasa din oficiu din cauza ca nu depasea plafonul de tva ,ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Decizie privind anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de tva Cristianna Cristianna Buna ziua!Avem o firma infiintata in mai 2012 ,nu am derulat operatiuni pe ea,astazi am primit o decizie de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Facturi fara tva de la platitor de tva madellaine madellaine Buna ziua, Societatea are un contract cu un srl ce a avut activitatea suspendata pana in aprilie 2011, luna in care a fost incheiat acest contract. am ... (vezi toată discuția)