avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi fara TVA de la platitor de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi fara TVA de la platitor de TVA

Buna ziua,
Societatea are un contract cu un srl ce a avut activitatea suspendata pana in aprilie 2011, luna in care a fost incheiat acest contract. am verificat acest furnizor pe site-ul ANAF, unde era trecut ca neplatitor. Inainte de suspendare a fost platitor de TVA. Din nestiinta, contabilul furnizorului nu a inregistrat vectorul 010, la reluarea activitatii. Toate facturile emise din aprilie 2011 pana in februarie 2012 sunt facturi fara TVA. Acum, in martie 2012, la sesizarea administratiei fiscale, a fost depus vectorul fiscal, unde a fost declarata mentiunea de platitor TVA.
Va rog, ce pot face in aceasta situatie? mentionez ca noi suntem singuri clienti.

multumesc,
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 05:53, 26 Martie 2012
A fost neplatitor de TVA un timp apoi a devenit sau a redevenit platitor de TVA. Facturile se inregistreaza asa cum le-a emis, raspunderea revenind exclusiv emitentului. Or in acest caz dvs. inregistrand facturi fara TVA atunci cand emitentul era neplatitor este corect. Sa nu credeti ca AF i-a acceptat 010 cu mentiunea de platitor cu o data anterioara depunerii.
Va contrazic @george.

Potrivit modificarilor aduse Codului Fiscal prin HG 150/2011, daca o persoana juridica (caruia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de tva datorita suspendarii activitatii) nu a solicitat inregistrarea in scopuri de TVA in termen de 10 zile de la data reluarii activitatii, ANAF trebuia sa inregistreze din oficiu , inregistrarea in scopuri de tva fiind valabila cu data inregistrarii in registrul comertului a mentiunii privind reluarea activitatii.

@madellaine
Mergeti la administratia fiscala , serviciul TVA, explicati speta dvs. si poate reusesc dansii sa va indrume ce anume trebuie sa faceti. Greseala este si a dansilor ca nu v-au inregistrat in scopuri de tva din oficiu si sa va trimita o notificare in acest sens, dar si a firmei ca nu s-a mai documentat cu privire la modificarile legislative pe acest segment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea din oficiu a înregistrarii in scopuri de tva valerian_gl valerian_gl Anularea din oficiu a înregistrarii in scopuri de tva s-a datorat faptului ca firma si-a suspendat temporar activitatea. La data suspendarii avea tva de ... (vezi toată discuția)
Declaratie 096 si 010 sau numai 096 in 2014 Epuree Epuree Sunt SRL si am depus in cursul anului 2014 (pe 01 aprilie 2014) intre 1-10 a urmatoarei perioade fiscale (luna sau trimestrul, dupa caz) declaratia de ... (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva! grigore665 grigore665 Daca un SRL este in inactivitate si a intrat ca si platitor de TVA, daca se scoate, ramane platitor sau neplatitor de TVA. Multumesc. (vezi toată discuția)