In declaratia de mentiuni 010 se completeaza:
A. FELUL DECLARAȚIEI
Se marchează cu \"X\" pct. 1 sau 2, după caz.
Atenție! În cazul declarației de mențiuni se completează toate rubricile formularului cu datele
valabile la momentul declarării, indiferent dacă acestea au mai fost declarate.
Ca urmare a depunerii declaratiei de mentiuni 096 (la cerere) pentru scoatere din evidenţă ca persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA (nu scoaterea din evidenta din oficiu de catre ANAFca urmare a nedepunerii declaratiilor) nu se potriveste nici una din optiunile:
1.13. Ca urmare a încetării activităţii sale economice
1.14. Ca urmare a desfăşurării în exclusivitate de operaţiuni care nu dau drept de deducere a T.V.A.
1.15. Ca urmare a faptului ca persoana impozabila nu era obligata si nici nu avea dreptul sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA.
Se potriveste pe jumate punctul :
1.15. Ca urmare a faptului ca persoana impozabila nu era obligata sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA.
M-a incurcat partea din punctul 1.15 care nu se potriveste cu situatia mea:
,, si nici nu avea dreptul\", pentru ca eu aveam deptul sa splicit inregistrarea ca platitor de TVA.
Nu am bifat nimic la punctele 1.13 , 1.14, 1.15 , am completat direct la 1.16 data anularii inregistrarii ca platitor de TVA, data comunicarii deciziei , 07 aprilie 2014.
Totusi la ANAF, sector 2, Bucuresti, a spus ca nu trebuie depusa.
Trebuie depusa 010 sau nu?
Dupa data anularii inregistrarii in scop de TVA si anularea certificatului de inregistrare in scop de TVA emis de ANAF codul de identificare fiscală CUI va fi RXXXXXXXX in loc de ROXXXXXXXX sau numai cele 8 XXXXXXXX cifre fara litere?
~ final discuție ~