avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anulare inregistrare in scopuri de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anulare inregistrare in scopuri de tva

Daca o societate s-a inregistrat la infiintare ca si platitoare de tva dar a fost scoasa din oficiu din cauza ca nu depasea plafonul de tva ,ce trebuie sa faca cu certificatul de inregistrare in scopuri de tva ? Trebuie anulat ?
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Marcela33 , utilizator 12:50, 14 Iunie 2013
Nu cred ca vi s-a anulat din oficiu pentru nedepasirea plafonului-aveti motivarea in decizie.
In decizia de anulare aveti si mentiunea anularii certificatului in scopuri de tva.
in trimestrul 2 /2012 dupa ce am depus declaratia 300,am verificat recipisa si imi scria eroare-ciful nu este platitor de tva ,am intrat pe verificare stare societate si intradevar nu mai figura ca si platitoare de tva .de aici am tras concluzia ca m-au scos din oficiu deoarece nu am dus personal vectorul fiscal cu optiunea neplatitor de tva .nu am niciun fel de decizie .firma a fost infiintata in 2010 dar nu a avut rulaj pana in prezent .ar trebui sa merg la finante sa intreb ?
daca ati depus declaratia 300 pe zero de 3 ori se firma devine neplatitoare de tva
Anularea din oficiu a codului de TVA se poate intampla si daca un contribuabil a depus deconturile de TVA, insa, in declaratiile depuse pentru 6 luni consecutive in cursul unui semestru calendaristic (in cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica) si pentru doua perioade fiscale consecutive in cursul unui semestru calendaristic (in cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic) nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/ prestari de servicii, realizate in cursul perioadelor de raportare.

Anularea se face din prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al saselea decont de taxa (pentru perioada fiscala luna) si in prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al doilea decont de taxa (pentru perioada fiscala trimestrul).

Pentru reinregistrarea in scopuri de TVA trebuie sa depui declaratia 099, insotita de o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca vei desfasura activitati economice cel mai tarziu in cursul lunii urmatoare celei in care soliciti inregistrarea in scopuri de TVA.

Atentie! Daca nu depui o cerere de inregistrare in scopuri de TVA in maximum 180 de zile de la data anularii, organele fiscale nu vor aproba eventuale cereri ulterioare de reinregistrare in scopuri de TVA.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Sunt in aceeasi situatie, am depus 2 declaratii trimestriale 300 cu zero) si reincepem activitatea pe societate, dar au trecut mai mult de 180 de zile.
Chiar nu exista posibilitatea reinscrierii ???
Sincer mi se pare absurd.
In cele 180 de zile nu stiam ca in iunie 2013 vom relua activitatea.

#-o
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
Marcela33, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea inregistrarii in scopuri tva Mihaelasta Mihaelasta Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un srl caruia in anul 2012 i s-a anulat inregistrarea in scopuri tva conf art.153 C.F.,in luna decembrie am ... (vezi toată discuția)
Redevenire platitor tva goe1973 goe1973 In urma cu 1 an mi-a fost anulat codul TVA (declaratiile au fost puse pe 0 nedesfasurand nici un fel de activitate)Avand in vedere ca am depasit 180 zile nu ... (vezi toată discuția)
Anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de tva 1-2 1-2 In cazul unei firme care utilizează trimestrul ca perioadă fiscală pentru TVA şi care, în deconturile aferente celor două trimestre consecutive, din ... (vezi toată discuția)