Am CIM suspendat 8 luni, pe motiv de solicitare CFS.
Eu n-am facut o astfel de cerere si nici n-am fost instiintat de decizie (sa semnez de primire)
Intrebare : de unde pot solicita sa vad cererea de CFS in baza careia s-a emis decizia de suspendare pentru 8 luni?
Exista la ITM sau la angajator? Daca este la angajator, pot face o solicitare sa primesc o copie a acestei cereri, mi-o elibereaza? Au trecut 4 ani de la suspendare :( dar n-am stiut de ea !
1. Daca perioada este dinainte de 01.01.2011, atunci in baza Legii nr.544/2001, puteti solicita ITM-ului eliberarea unei copii de pe decizia de suspendare si cererea atasata acesteia, depuse spre vizare de catre angajatorul dvs in baza Legii 130/1999, abrogata la 01.01.2011..
2. Daca perioada este dupa data de 01.01.2011, atunci potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG 500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
....
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.