avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere CFS pe care n-am facut-o si pe care n-am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere CFS pe care n-am facut-o si pe care n-am semnat-o , dar in baza careia mi s-a suspendat CIM 8 luni.

Buna ziua,

Am CIM suspendat 8 luni, pe motiv de solicitare CFS.
Eu n-am facut o astfel de cerere si nici n-am fost instiintat de decizie (sa semnez de primire)
Intrebare : de unde pot solicita sa vad cererea de CFS in baza careia s-a emis decizia de suspendare pentru 8 luni?

Exista la ITM sau la angajator? Daca este la angajator, pot face o solicitare sa primesc o copie a acestei cereri, mi-o elibereaza? Au trecut 4 ani de la suspendare :( dar n-am stiut de ea !

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: maintrebazi , utilizator 17:35, 16 Iunie 2014
1. Daca perioada este dinainte de 01.01.2011, atunci in baza Legii nr.544/2001, puteti solicita ITM-ului eliberarea unei copii de pe decizia de suspendare si cererea atasata acesteia, depuse spre vizare de catre angajatorul dvs in baza Legii 130/1999, abrogata la 01.01.2011..

2. Daca perioada este dupa data de 01.01.2011, atunci potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG 500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
....

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Multumesc tare mult pentru raspunsul documentat. Sa aveti o zi placuta in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a contractului individual de munca zalau_sj zalau_sj Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am demisionat de la firma si la angajare noua societate imi solicita Decizia de incetare a CIM, care imi ... (vezi toată discuția)
Demisie sau fals?asta e intrebarea! vornicu lumi vornicu lumi Va rog sa-mi spuneti ce credeti despre situatia in care sunt.Astfel: Am lucrat o perioada de timp la un angajator,figuram in Revisal,dar mi s-a comunicat sa ... (vezi toată discuția)
Acte retinute de itm la depunerea dosarului de somaj iulia1988 iulia1988 Buna seara! Astazi am depus dosarul pt somaj si am constatat ca mi-au oprit in original decizia de incetare a contractului de munca si anexa 26 ( cu ... (vezi toată discuția)