avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Eu am lucrat la o firma din februarie 2012 in paralel am facut studii de master. Anul trecut, pe 7 iulie am finalizat studiile de master. Anul acesta in iunie, am fost data afara. Am dreptul la somaj, adica se ia in calcul si perioada de munca ce se suprapunea cu studiile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 24 Iunie 2014
Multumesc mult pentru raspunsuri. Avand in vedere ca nu pot beneficia de somaj, ma mai influenteaza modalitatea in care este desfacut contractul de munca: adica demisie, acordul ambelor parti sau concediere. Viitorii angajatori pot avea acces la aceste detalii?
Modul cum ati incetat raporturile de munca nu are nici o relevanta in cazul unor viitoare angajari.
diana24 a scris:

.... ma mai influenteaza modalitatea in care este desfacut contractul de munca: adica demisie, acordul ambelor parti sau concediere. Viitorii angajatori pot avea acces la aceste detalii?

Art.29 C.mun.
..
(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj dumvlad dumvlad Administratorul unei firme si angajat la aceiasi firma are dreptul sa beneficieze de ajutorul de somaj in cazul in care ACTIVITATEA FIRMEI A FOST SUSPENDATApe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj dupa o luna lucrata mikitud mikitud Buna ziua Pe ce baza un salariat angajat pe perioada determinata timp de o luna poate beneficia de somaj? Multumesc (vezi toată discuția)
Dreptul de a intra in somaj rafael2006 rafael2006 am lucrat la o firma timp de un an si opt luni,in urma restructurarii postului am primit un preaviz care s-a incheiat astazi,dorind sa imi depun actele pentru ... (vezi toată discuția)