avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit venit din malta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit venit din malta

buna ziua ,
ma numesc mihai si sunt dependent :) , joc poker online pe un pokerroom cu sediu in Malta si care cica 'online poker room under a provisional license issued and regulated by the Lotteries and Gaming Authority ("LGA") of Malta'
Din ce am cautat pe net am aflat ca in general la jocuri de noroc impozitarea se face la sursa si ca Romania are acord cu Malta pentru evitarea dublei impozitari =D>

Intrebare: Eu trebuie sa platesc impozit pt banii castigati la poker (teoretic in Malta) si primiti in Romania???

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihayyy , utilizator 10:41, 9 Mai 2009
preiau o postare mai veche pentru a va raspunde: subiect: RE: Esti obligat sa platesti impozit pe poker online
Impozitul pe veniturile din pariuri si jocuri de noroc online
Veniturile obtinute din strainatate de o persoana fizica romana din pariuri sportive si jocuri de noroc pe internet (Gamebookers.com, online poker, 888.com, online casino, etc.) sunt impozabile in Romania potrivit urmatoarelor prevederi legale:

Art. 90 alin. (1) din CF: Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si cele care indeplinesc conditia prevazuta la art. 40 alin. (2) datoreaza impozit pentru veniturile obtinute din strainatate.

Art. 40 alin. (1) lit.a) se refera la persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, care datoreaza impozit pe veniturile obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei.

Potrivit art. 90 alin. (2) din CF, veniturile realizate din strainatate se supun impozitarii prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate dupa regulile proprii fiecarei categorii de venit, in functie de natura acestuia.

Castigurile din pariuri sportive si jocuri de noroc online se incadreaza in categoria “Venituri din premii si jocuri de noroc” si sunt impozitate potrivit regimului fiscal prevazut la Titlul III Cap. VIII “Venituri din premii si jocuri de noroc” (art. 75, art. 76, art.77) din CF. (vezi raspuns ANAF)

Regimul fiscal aplicabil:
Veniturile din jocuri de noroc se impun prin retinerea la sursa, deci in situatia in care platitorul de venituri este persoana inregistrata in Romania (inca nu e cazul), acesta are obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului. In situatia jocurilor online, majoritatea organizatorilor (platitori de venit) sunt persoane inregistrate in SUA/zone offshore, si prin urmare nu vor retine nici o suma cu titlul de impozit.

Cu toate acestea, potrivit prevederilor legale de la art. 90 alin. (3) din CF, contribuabilul (jucatorul din Romania) are obligatia sa declarare veniturile din strainatate pana la data de 15 mai a anului urmator celui de realizare a venitului, prin completarea si depunerea la organul fiscal de domiciliu a Formularului 201 „Declaratie privind veniturile din strainatate”. pdf

Prezentare mod calcul:
Impozit = 20% din venitul net (pt. Venit net =10.000 lei)
Venitul net = castigul realizat intr-o zi de la acelasi organizator/platitor - venitul neimpozabil
Venitul neimpozabil = 600 lei castigat de la acelasi organizator/platitor intr-o singura zi. (600 lei/organizator/zi).

In concluzie,
(1) in situatia in care castigul pe zi din pariuri/poker pe gamebookers.com/poker.com este sub 600 lei, atunci impozitul datorat este 0 (zero).
(2) daca se castiga peste 600 lei/zi/organizator, ex: 1000 lei din gamebookers pe 01-aprilie-2007 si 1500 lei din poker.com tot pe 01-aprile-2007, castig total 01-aprilie-2007 = 2500 lei, atunci impozitul pe venit datorat este de: 260 lei = 20% x (1000 lei - 600 lei) + 20% x (1500 lei - 600 lei).

Potrivit instructiunilor de completare ale Declaratiei, la pct 1 Venit din sectiunea III Venit realizat din strainatate se inscrie suma (in lei) reprezentand castigul realizat in anul fiscal de raportare reprezentand baza de calcul pentru stabilirea impozitului, deci se trece venitul net calculat potrivit celor de mai sus. Deci, in situatia (1) nu se depune nici o declaratie, ci doar in situatia (2) jucatorul este obligat sa depune Formularul 201, unde va trece la pct.III.1 Venit suma de 1.300 lei = 1000 - 600 + 1.500 - 600. Fiscul va calcula si comunica impozitul datorat (260 lei) prin trimiterea prin posta a unei decizii de impunere, impozitul astfel comunicat trebuie platit in 60 de zile de la data primirii deciziei.

Gamebookers.com este o agentie de pariuri detinuta de PartyGaming LTD (listata pe LSE) inregistrata si licentiata in Gibraltar, Kahnawake (Canada) si Alderney (?) (british Crown dependencies). Referitor la impozit, agentia raspunde jucatorilor la FAQ: Plata impozitului pe castigul obtinut din pariuri depinde de jurisdictia de care apartineti. Gamebookers.com nu pune la dispozitia autoritatilor date despre castigurile sau pierderile dumneavoastra din pariuri. Este responsabilitatea fiecaruia sa declare aceste venituri autoritatilor.

Deoarece intre administratiile fiscale din statele membre UE exista un sistem de colaborare mutuala si de schimb de informatii cu privire la toate impozitele pe venit, rezidenta (statutul juridic) si obligatiile legale ale organizatorului devin relevante si determina aparitia unui risc fiscal costisitor (amenda, dobanzi si penalitati de intarziere). Sistemul de colaborare este stabilit de Directiva CE nr. 77/799/CE pdf.

In consecinta, daca venitul/zi/organizator este mai mare de 600 lei, este prudent sa declarati si sa platiti impozitul datorat potrivit reglementarilor fiscale din Romania.
studentica a scris:

In consecinta, daca venitul/zi/organizator este mai mare de 600 lei, este prudent sa declarati si sa platiti impozitul datorat potrivit reglementarilor fiscale din Romania.


Cum adica e prudent ? ce pot patii daca nu sunt prudent?
Daca sunt prudent nu ar trebui sa am si niste acte doveditoare ca banii sunt obtinuti din poker online? sau ma crede pe cuvant fiscu .
Asa si de unde stie fiscu cat castig eu pe zi ? adica eu poate nu castig 600 ron pe zi dar retrag intr-o zi in contul bancii din romania o suma mai mare de 600 ron obtinuta in mai multe zile la poker. Eu iau in calcul doar zilele in care am castigat peste 600 ron la poker sau zilele in care am retras peste 600 ron in banca din romania?
Si zilele cand pierd nu se pun? daca eu castig intr-o zi 2000 de euro si pierd in urmatoarele 30 de zile 3000 de euro, eu trebuie sa platesc impozit pe cei 2000 de euro castigati ? :">
e alambicata rau treaba #-o


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esti obligat sa platesti impozit pe poker online pokermania pokermania As dorii sa stiu daca sunt obligat sa platesc vreun impozit pe castigurile realizate din poker online (pe internet). Tin sa mentionez ca toate camerele de ... (vezi toată discuția)
Bani castigati din jocuri de noroc (aici, pariuri) bogdan_zuzu bogdan_zuzu Buna ziua, Am auzit ca a aparut o noua lege privind impozitarea castigurilor obtinute din jocurile de noroc, cel putin in cazul agentiilor de pariuri \\"de ... (vezi toată discuția)
Problema impozitare anaf - venituri din jocuri de noroc online persoana fizica Vladanton Vladanton Buna dimineata. Se da urmatoarea speta(caz real). Se castiga la un operator de jocuri de noroc online, un jack-pot in suma de 1 milion de ron. Ma puteti ... (vezi toată discuția)