avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cine plateste intretinerea...
Discuție deschisă în Executare silită

Cine plateste intretinerea...

Buna ziua

Am cumparat prin licitatie un imobil in luna decembrie 2013 ( la inceputul acelei luni s-a facut actul de adjudecare prin care s-a facut transferul de proprietate asupra imobilului ). Din cauza legii, care spune ca nu poate fi evacuat fostul proprietar pana la 1 Martie, nu am putut intra in imobil. In procesul verbal de predare / primire facut la inceputul lunii martie fostul proprietar a semnat ca se obliga sa plateasca toate datoriile la intretinere, furnizori si catre stat pana la data procesului verbal de predare/primire.
Acum asociatia de proprietari ne anunta ca judecatorul la care se judeca cu fostul proprietar i-a informat ca fostului proprietar i se pot imputa datorii doar pana in luna decembrie, de cand am devenit noi proprietari, iar de la luna decembrie pana in prezent trebuie sa platim noi.
As dori sa stiu cine trebuie sa plateasca aceste cateva luni de intretinere.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: offline_asdf , utilizator 13:53, 17 Iunie 2014
Dv va revine obligatia achitarii cotelor de intretinere aferent perioadei de cand ati intrat efectiv in imobil
Dv aveti posibilitatea sa contestati hotararea prin dovada ca la intretinere au fost existat constat persoanele executate silit care nu au putut fi evacuate in sezonul rece si datorita faptului ca nu detin alt bun imobil
Multumesc de raspuns.
Ma puteti ajuta si cu un articol de lege cu care sa merg in fata judecatorului?
As vrea sa incerc sa obtin o audienta si sa ii explic cum vad eu problema.
Cred ca judele are dreptate. Calitate pasiva o au proprietarii in actiunea deschisa de asociatie, ori dvs sunteti proprietar de la data adjudecarii. Mai departe, pt alea 3 luni va indreptati dvs impotriva fostilor proprietari.

Mie mi se pare o situatie in care 2 legi se bat cap in cap.
Pe de o parte legea nu imi da voie sa fac evacuare pe timpul iernii, deci ii apara pe fostii proprietari.
Pe de alta parte ma pune pe mine sa platesc utilitatile pentru un apartament de unde nu am putut sa ii scot pe fostii proprietari pentru ca legea nu imi da voie.

Deci eu ce fac? Pic de fraier la mijloc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Acum ceva timp am castigat un imobil la licitatie publica , acum asociatia de proprietari ma someaza sa achit cotele restante de la intretinere ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)