avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces Asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces Asociatie locatari

Buna ziua! Am o problema cu asociatia de locatari din care fac parte, problema este legata de pierderile pe apa rece. Deoarece blocul in care locuiesc a avut probleme cu apa rece, dar si cu scurgerea, asociatia de locatari a fost de acord sa strangem o suma de bani, 200 lei de apartament pentru a realiza lucrarile de curatenie reparatie etc. Dar datorita netransparentei sistemului de strangere a banilor, de prezentare a ofertelor, sau pur si simplu din nesimtire, sau nepasare 80% din locatari nu au achitat aceasta sume. In decurs de 2 ani suma nu a fost stransa (cred ca undeva la 5 persoane au achitat).Contucta de apa rece s-a defectat de 3-4 ori in perioada asta (binenteles cu pierderi de apa). Am platit reparatia pe moment cu bani stransi pe loc. Tin sa mentionez ca avem contracte individuale pentru apa rece. In urma defectiunilor am platit pierderi de 3 -11 mc pe luna de apartament in fiecare luna in decurs de 2 ani. Difererenta de la apometrul de la intrare in scara si cele de la fiecare apartament sunt undeva la 1000 mc datorita nedeclararii corecte informatiilor citite (calcul simplu 1000mc /20 ap= 50 mc/ap).
Eu mi-am achitat toate reparatiile sunt la zi cu toate darile catre asociatia de locatar si sunt pus in fata unei mari probleme, sa fiu obligat sa platesc nesimtirea locatarilor si nepasarea administratiei. Vreau sa stiu daca un proces este solutia in acest caz pentru ca eu consider ca sunt abuzat.
Mai este o problema, sunt 2 scari si un singur apometru pe apa rece, dupa apometru se ramifica in 2 coloane de apa pentru fiecare scara, cum este posibil ca cei de la scara A sa aiba lunar cate 1 mc pierderi si cei de la scara B cate 3-11 mc lunar?
Va confruntati cu probleme similare multor asociatii de proprietari,care se pot solutiona numai in interiorul asociatiei de proprietari prin implicarea concreta a presedintelui de asociatie,a comitetului executiv care sa analizeze responsabil factorii generatori ai pierderilor de apa
In cazul expus de dv ar trebui ca in cadrul adunarii generale sa se supuna votului necesitatea inlocuirii instalatiei alimentare cu apa-lucrare care implica efort financiar apreciabil
Pai problema se adanceste cand vine vorba de presedinte, cenzor si membri. N-avem liste stampilate semnate decat de administrator, presedinte este o persoana care lucreaza in alta localitate. Problema ca am platit foarte multe pierderi, daca adunam apa platita faceam de 3 ori schimbarea integrala a tevilor. Eu sincer as vreda sa fie tras cineva la raspundere pentru neglijenta in serviciu pentru ca nici adm. nici presedintele, nimeni nu s-a implicat s-a carpit pentru moment si s-au "culcat pe o ureche".
Nu va sfatuiesc sa deschideti proces. Nu veti obtine nimic.

Experienta personala: justitia dispune intr-un astfel de caz doar expertiza contabila a calculelor, fara sa tina cont de faptul ca ar fi necesara o expertiza tehnica inainte.
Asa era procedura acum 30-40 de ani asa o folosim si acum chiar daca s-au schimbat toate.
Inclin sa va dau dreptate, deoarece la noi se aplica minunat proverbul "In boul care trage, in ala da cu biciul". Asta sa fie invatare de minte, deoarece spiritul civic este ingropat sub munti de nesimtire.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
utilizator666, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)