avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ...

Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să împartă pe fiecare apartament acesti MC de apa,dar ce vina are proprietarii că sunt pierderii Sint obligații să plătească prin lege proprietarul sau să răspundă asociația că teviile sunt dinafară care e procedura.
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 18:40, 27 Octombrie 2023
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar cine credeti ca e “ asociatia “ ? tot dvs. , proprietarii sunteti . Aceasta nu are alti bani , decat banii de la dvs. Factura de apa trebuie platita pentru toata cantitatea de apa intrata in bloc , atat cat arata apometrul de la intrarea in bloc , indiferent cat arata apometrele din fiecare apartament .
140 mc de apa? Unde se pierde atata apa? Daca e defectiune, trebuie sa se vada unde curge. Si reparat.
Nu se contorizeaza tevile din afara, dinaintea apometrului general pe bloc.
Daca vecinii uda gradinile, sa fie pusi la plata. Mai sunt unii care isi duc apa in casa de la subsol. Cautati cauza. E prea multa apa pierduta.
Ce face administratorul asociatiei? La noi umbla prin blocuri si cauta eventualele nereguli.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti dreptate. Apometrul de bransament inregistreaza toata apa consumata in bloc. Nu are NICIO LEGATURA cu apa celor care stropesc gradinile. 140 mc pot proveni din citirir sub valoarea reala date de proprietarii apartamentelor. In 2-3 luni, se aduna fara nicio prblema 140 mc.


popdan a scris:

........ Nu are NICIO LEGATURA cu apa celor care stropesc gradinile. ......

Adica cum? Nu ati inteles?
"Daca vecinii uda gradinile, sa fie pusi la plata. Mai sunt unii care isi duc apa in casa de la subsol."
daca uda gradina tot de la subsol?
Se mai intampla si la altii... 15 apartamente in bloc si 35 mc pierderi apa rece.. !! Furt pe fata !! Dar nu ai posibilitate legala sa intrii la om in casa sa vezi instalatia de apa rece daca este in regula...

Alte discuții în legătură

Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna seara , In blocul in care locuiesc eu s-a inregistrat o pierdere foarte mare de apa , respectiv de 52 metri cubi . La sedinta care a avut loc pe casa ... (vezi toată discuția)