avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ...

Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să împartă pe fiecare apartament acesti MC de apa,dar ce vina are proprietarii că sunt pierderii Sint obligații să plătească prin lege proprietarul sau să răspundă asociația că teviile sunt dinafară care e procedura.
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 18:40, 27 Octombrie 2023
Sau unii manipuleaza contorul din apartament
Spuneți că pe scară se înregistrează pierderi de 140 mc de apă. Eu știu ( cel puțin la noi așa este ) că apometrul general ( care se ia în considerare de cei de la compamnia de apă ) este la intrarea în bloc. De acolo sunt ramificații pe coloane și scări, fără alte apometre de coloană sau scară. Deci ceea ce plătește asociația este consumul condominoului ( al blocului- așa vine factura..la acel apometru de la intrarea în bloc ). Restul este problemă internă de consum. Acum mă întreb: la D-vs. este așa? ( apometru la intrarea în bloc ) ? Dacă da ( cel puițin așa ar trebui să fie ) atunci depinde câte apartamente sunt în acel bloc. Din relatarea d-vs. nu se vede acest lucru. Una este să fie un bloc cu 10 etaje și să zicem 3 scări , deci 10 etaje x 3 = 30 nivele x 4 apartamente/nivel = 120 apartamente ( asta fără parter, că altminteri mai punem încă 4x3=12 apartamente, sau poate parterul este comercial, cu apometre separate, deci nu-l punem, în calcul ).Deci una este să împarți 140 mc la 120 apartamente ( vine 1,16 mc / apartament ) și alta este să fie un bloc cu 4 etaje și să zicem tot 3 scări, deci 3 scări x 4 etaje = 12 nivele + 3 nivele parter = 15 nivele x 4 aprtamente / nivel = 60 apartamente ( și ar rezulta 140 mc / 60 apartamente = 2,33 mc / apartament ) .
Că se udă sau nu grădini din subsol, nu este relevant... Orice robinet, chiar și cel cu acces exterior, de la care să se poată uda grădinile sau spațiile din jurul blocului sunt după apometrul general, deci acel consum se îmregistrează și, evident, se va plăti pentru că, așa cum v-am mai spus, compania de apă are treabă DOAR cu apometrul general al blocului ( apometru care de fapt este și montat de dânșii și sigilat, și la termen schimbat tot de ei ) iar acel apometru înregistrează tot. Deci puteți urmări cam cine udă în jurul blocului ( sau spală mașini, etc. ) și să suați măsuri contra lor, pentru că d-vs. și alți locatari plătiți mofturile acelor locatari care consumă o cantitate de apă DOAR în folosul lor, dar apoi se plătește ca pierdere de toți locatarii.
Daca pierderile sunt lunare verificati daca nu cumva exista instalatii clandestine....eu unul am locuit intr-un astfel de bloc, ce avea la parter un spatiu comercial ce se intepase ilegal in reteaua asociatiei, cu stiinta administratorului asociatiei si care lunar producea o gaura importanta asociatiei, descoperita in urma unui audit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna seara , In blocul in care locuiesc eu s-a inregistrat o pierdere foarte mare de apa , respectiv de 52 metri cubi . La sedinta care a avut loc pe casa ... (vezi toată discuția)