avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara autorizatie- riscuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara autorizatie- riscuri?

Buna seara! Am si eu o problema cu privire la o constructie fara autorizatie. Eu locuiesc la tara si am ridicat o constructie lipita de casa veche, o constructie din BCA, fara autorizatie. Au venit cei de la urbanism si au intrebat de autorizatie. Faza e ca asa se cam fac constructiile pe aici, nu prea au multi autorizatie de constructie. Acum vreau sa stiu ce risc si cum as putea face sa rezolv problema cu bine fara a fi pus la demolarea ei??
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:13, 18 Iunie 2014
Cand ati ridicat-o?
Vara anului trecut.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
DOTZ, utilizator
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic cu acelasi subiect ( pct.1.3.din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde"
Multumesc pentru intelegere.
DOTZ a scris:

Buna seara! Am si eu o problema cu privire la o constructie fara autorizatie. Eu locuiesc la tara si am ridicat o constructie lipita de casa veche, o constructie din BCA, fara autorizatie. Au venit cei de la urbanism si au intrebat de autorizatie. Faza e ca asa se cam fac constructiile pe aici, nu prea au multi autorizatie de constructie. Acum vreau sa stiu ce risc si cum as putea face sa rezolv problema cu bine fara a fi pus la demolarea ei??

trandafir2 a scris:

Spuneti si dvs. ca este mai veche luati si vro doi trei martori si gata, ati scapat ... ce atatea autorizatii.

DOTZ a scris:

nu se poate face asta, deoarece eu am cumparat casa in urma cu trei ani si aceasta noua constructie nu figureaza, in plus vicele locuieste la o casa distanta.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca ar fi sa se respecte legea urbanismului trebuie s-o demolati, sa aduceti terenul in starea initiala, acum nu se mai permite intrarea in legalitate. Plus amenda. Daca gasiti intelegere la primarie s-ar putea sa va accepte sa faceti acum autorizatia de construire. Nu stiu de ce v-au mai intrebat de autorizatie, ca doar ei le emit, stiau ca n-aveti. Probabil ati fost reclamat de cineva. Interesul primariei este direct, creste baza de impozitare, daca n-aveti autorizatie + receptie n-au cum sa va impoziteze.
O constructie lipita de o alta trebuie neaparat proiect (arhitect + inginer + expertiza tehnica), riscati sa afectati in timp casa vecinului, iar acesta este indreptatit sa solicite demolarea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere casa fara autorizatie dalexro67 dalexro67 Buna seara!Casa in care locuim fiind foarte veche avea mari probleme cu structura acoperisului.L-am refacut,dar nu asa cum era ci oarecum modificat in vederea ... (vezi toată discuția)
Proiectarea unei case valy 84 valy 84 Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de reparatie nestian nestian Acum o luna de zile mi am cumparat o casa veche de paianta de 60 ani,casa nu e de tinut ,trebuie renovata .M am gindit sa fac pe linga ea o alta fundatie ... (vezi toată discuția)