avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recunoastere grupa II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recunoastere grupa II

Buna ziua
In perioada 1980-1990 am lucrat la o intreprindere care in prezent s-a desfiintat. Arhiva a fost preluata de Consiliul Judetean care, la solicitarea mea a eliberat o adeverinta care atesta doar faptul ca in acea perioada am lucrat la intreprinderea desfiintata, nu si faptul ca am lucrat grupa II munca. Daca ma adresez instantei, pe cine chem in judecata? Consiliul Judetean? Poate aceasta institutie sa fie obligata de instanta sa-mi elibereze o adeverinta prin care sa se constate ca am lucrat in aceasta grupa?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:47, 18 Iunie 2014
Pentru ca adeverinta primita de dvs. sa contina mentiuni legate de grupa de munca, ar fi trebuit ca in arhiva sa se regaseasca documente care trebuiau intocmite de catre vechea firma conform prevederilor Ord.MMPS nr. 50/ 1990. Ordinul a fost completat in august 1994 (fara a fi republicat in MO) si distribuit de catre ministerul muncii la casele de pensii, sindicate, mari intreprinderi, ITM.
Documentele respective trebuiau avizate de catre ITM si prin decizie interna a angajatorului sa se nominalizeze persoanele beneficiare. Se facea o negociere patronat-sindicat, in urma careia se facea nominalizarea persoanelor beneficiare.
In carnetele de munca trebuiau facute mentiuni de catre angajator pana in 30.03.1990, pentru perioada 1969-1990.
Ar trebui sa va lamuriti daca la CJ se regasesc astfel de documente sau sa aveti informatii certe ca respectivele documente au fost intocmite.
Daca deschideti actiune in instanta impotriva detinatorului arhivei, din prezent, se ve dispune de catre instanta o expertiza tehnica judiciara in specialitatea protectia muncii si expertul va trebui sa verifice aceste documente. Daca documentele nu au fost intocmite la vremea respectiva, nu veti putea beneficia de grupa de munca.
Daca in perioada respectiva ati lucrat in gr. a II-a de munca si au fost intocmite documentele legale care sa confirme aceasta atunci trebuia sa aveti inregistrata aceasta perioada in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valorificare grupa superioara de munca mimimuscoiu mimimuscoiu Adeverinta care atesta incadrarea in gr ii demunca nu a fost valorificata de catre CJP Bv pe motiv ca documentul justificativ prin care s a facut nominalizarea ... (vezi toată discuția)
Grupa ii tinichigii auto automecanica automecanica Pot fi încadrati în grupa II de muncă tinichigii auto din unitătile autoservice auto pentru perioada anterioară 01.03.1990 ,ordin 50/1990 cu completările ... (vezi toată discuția)
Grupa a-ii-a?! meserie strungar - intreprinderea de ventilatoare elena20152015 elena20152015 Buna ziua, Am o situatie mai dificila privind pensionarea tatalui meu, el are 55 de ani,sufera de diabet si doreste sa se pensioneze, insa nu pe caz de ... (vezi toată discuția)