avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dividendele mele date altei persoane fara acordul meu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dividendele mele date altei persoane fara acordul meu

Sunt actionara la o firma .Am fost plecata din tara timp de 1 an si trebuia sa ridic banii de la firma la sfarsitul anului.Acum cand imi cer banii, asociatul meu care este si administrator la firma imi spune ca nu imi da nici un ban ca i-a dat tatalui meu . Ce temei legal are acest lucru ? Eu nu am facut nici o imputernicire tatalui meu sa ridice bani de acolo in locul meu. Mai am vreo sansa sa intru in posesia banilor "pierduti" ?
Cel mai recent răspuns: nameless , utilizator 17:51, 10 Mai 2009
In primul rand solicitati dividentele printr-o cerere adresata firmei in scris si inregistrata la registratura . Firma este obligata sa va dea raspuns in scris in 30 de zile . In functie de raspunsul primit , in cazul in care acesta este negativ si daca sunteti sigura ca nu ati facut nici o imputernicire nimanui pentru a ridica banii , actionati cu p plangere la parchet . La aceasta plangere atasati in copie xerox si raspunsul primit de la firma . Atentie ! Daca tatal a ridicat banii fara consimtamantul dvs. poate fi tras la raspundere si dansul.

Multumesc pentru raspuns.

Mai am o intrebare. Cum as putea sa convoc o adunare generala a asociatilor si ei chiar sa ia in serios asta? Nu sunt de acord cu sumele enorme cheltuite lunar pe tot felul de prostii si nu stiu cum sa schimb aceste lucruri. Astept un raspuns. Va multumesc.
fiti va rog mai explicita
Cititi Actul constitutiv al Societatii. Acolo sunt prevazute modalitatile de convocare a Adunarii Generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine convoaca adunarile generale ale actionarilor? greensea greensea Buna ziua Spuneti-mi va rog daca in perioada de reorganizare mai au loc adunarile generale ordinare si extrordinare ale actionarilor. Cine le convoaca : ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul de la bloc!! Gabugabu Gabugabu Suspectez administratorul de bloc ca umfla facturile și alte nereguli. Însă nu am nicio dovadă. M-am adresat președintelui blocului sa îmi comunice cine ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie consiliu de administratie fany62 fany62 Sunt membru consiliu de administratie la un SA din 2007 (luna mai) si nu am primit indemnizatia decit pentru 2 luni . In plus fata de acestea nu a fost ... (vezi toată discuția)