avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul de la bloc!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul de la bloc!!

Suspectez administratorul de bloc ca umfla facturile și alte nereguli. Însă nu am nicio dovadă. M-am adresat președintelui blocului sa îmi comunice cine sunt cenzorii și membri comisiei și a refuzat, eschivat sa mi-i dea. De altfel niciodată nu se organizează adunări generale cu membri asociației. Sunt proprietar și locatar în bloc. Cred ca am dreptul la aceste informații. Ce pot face sa denunț administratorul pentru ce îl suspectez? Multă lume e dezinteresata în bloc și pare ca acești doi indivizi fac legea și trag foloase pt ei.
Cel mai recent răspuns: Gabugabu , utilizator 05:26, 1 Februarie 2020
Faceti o cere scrisa, in dublu exemplar, prin care solicitati accesul la actele asociatiei, in baza Art. 28 din legea 196/2018. Tot acolo puteti specifica ca va rezervati dreptul de a va adresa primariei-compartiment specializat, sau instantei, daca primiti un raspuns negativ.
Cu acestea cerere mergeti la presedinte sa o inregistreze/semneze ca a primit-o.
Nu doreste sa semneze...mergeti la Posta si o trimiteti pe adresa asociatiei ( nu a presedintelui/ administratorului...) sub forma de scrisoare recomandata.
Nu doreste nici asa sa o ridice...mergeti la primarie-compartiment specializat, si depuneti o sesizare ca nu aveti acces, conform legii, la actele asociatiei si suspectati nereguli...
Sesizarea o depuneti in scris, la registratura.
Puteti verifica cenzorul analizand ateny lista lunara de intretinere care ar trebui sa contina semnatura si stampila cenzorului
Legiuitorul a prevazut convocarea adunarii generale a membrilor proprietari cel putin o data pe an ,de regula in primul trimestru -sau ori de cate ori este necesar si situatia din condominiu o impune
Adunarea generala poate fi convocata de catre presedinte,comitet executiv sau de catre 20% dintre membrii proprietari
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
suna foarte urat afirmatia ca vreti sa denuntati administratorul doar pentru niste suspiciuni. Alte comentarii eu nu am !
Și dv cum vi se pare ca acești doi indivizi refuza sa îmi dea numele cenzorilor? Sunt sume suspecte, făcând comparație cu alte blocuri. De câțiva ani lipsește ceva de la lista de întreținere semnătura cenzorilor, numele lor. Este o ilegalitate sa nu fim informați la avizier de adunări generale și acestea sa fie inexistente. Refuza dialogul cu mine pe motiv ca fac gălăgie. Comentariul dv este sub orice critica pt funcția dv!

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

suna foarte urat afirmatia ca vreti sa denuntati administratorul doar pentru niste suspiciuni. Alte comentarii eu nu am !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare ad. gen.neafisare pv ad gen. contsters111 contsters111 Presedintele asociatiei de proprietari nu a facut cunoscut procesul verbal al Adunarii Generale din luna martie. Cum refuza sa primeasca cereri , sa prezinte ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de prorietari Raducanu Maria Raducanu Maria Buna ziua!In momentul constituiri asociatiei de prorietari mai multe ap.nu au fost inscrise(nu cunoastem motivele de ce as a omis aceste ap.)acum am depus ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)