avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare hotarare Ad. Gen.Neafisare pv Ad Gen.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare hotarare Ad. Gen.Neafisare pv Ad Gen.

Presedintele asociatiei de proprietari nu a facut cunoscut procesul verbal al Adunarii Generale din luna martie. Cum refuza sa primeasca cereri , sa prezinte documente , sa raspunda la orice solicitare , inclusiv daca este proprietarul unui apartament din cadrul imobilului , pe motiv ca nu sunt de la politie. si ca pe dansul il cheama Ionescu , nu Stan,care sunt membrii C.E, detalierea restanetei, i-am solicitat prin posta o copie dupa p.v . Aceastat adresa am trimis de doua ori la ap. presedintelui , cat si la uscatoria blocului ( pe chitante, la vizier nu sunt afisate adresa CUI , sediul, cont bancar ) . cum pot dovedii ca numitul Stan refuza sa afaca cunoscut hotararile Adunarii Generale . Anul trecut , cine venea sa plateasca intretinerea , il pune- a sa semneze pe caiet. Caiet pe care adminstratorul , nu scrisese pv. Anul acesta a afisat o hartie , pe care a mentionat data de sambata ,2 martie, desi a afisat-o pe 4 martie . Afis in care se mentiona ca Ad Ge v-a avea loc pe 11 martie la sediu, Ordinea de zi fiind bugetul si inlocuire lift. Banuiesc ca la data cand se faceau incasarile (miercuri), acelasi adminsitrator i-a intrebat pe proprietari daca sunt de acord cu si i-a pus sa semneze veche administra-o umbla cu o coala de hartie alba din usa in usa ). Afisul ca si cele din mai 2017 este semnat de catre adminsitrator, Este un motiv de anulare a Adunarii Generale. Din anul 2004, cenzora nu a avut nici un contract cu As de Proprietari. Nu a fost aleasa de nimeni. Doar in anul 2017 , in ad Gen s-a intrebat daca proprietarii sunt de acord cu suma de .., pentru presedinte si cenzor. si daca sunt de acord cu alegerea noului administartor (acesta era de doua luni administrator , fara curs si fara sa spuna daca este PFA sau CIM. Deabia din mai 2018, adminstratorul ne obliga sa platim o declaratie de venit). Cand s-a intrebat care sunt membrii CE, au refuzat sa spuna. Pe post de feme de servici , presedintele a adus o firma de tigani, firma care la ANAF apare ca firma de consiliere , cod caen 7022, cu doi angajati, nu 15 tigani, asa cum veneau, pe rand, pe casa scarii, sambata doar sa mature. Ba isi mai aducea si copilul , sa le tina de urat. In acest oras , un singur om , cu doua firme PFA, a acaparat serviciul de lift.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 20:59, 6 Aprilie 2019
Mai puteti face plangere la primărie, compartimentul specializat si, daca nu raspunde nici asa, actiune in instanta
Sau adunare generală si schimbarea tuturor din conducere, urmată de un audit financiar pentru a vedea cum e situatia si actiune in instanta, prin noua conducere, pentru recuperarea eventualelor datorii...
1-Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Presedintele de asociatie nu are obligatia sa prezinte PV adunare generala decat in cazuri legal prevazute
Dupa convocarea adunarii generale,presedintele este obligat sa afiseze la loc vizibil hotararile adunarii generale
2-Pentru clarificare situatie,adresati solicitare oficiala la serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta , care sunt acele " cazuri legal prevazute " ? cand este obligat sa afiseze o fotocopie a procesului verbal la avizier si chiar la cererea unui proprietar este obligat sa i comunice o copie ( vezi art . 28 alin . 1 din legea 196 / 2018 ) .

Articolul 49 ( 7 ) legea 196 / 2018 spune : " Procesul verbal al sedintei , care descrie evenimentele in desfasurare , hotararile adoptate si rezultatele voturilor , va fi redactat de un membru al asociatiei numit secretar al adunarii generale prin votul majoritatiicelor prezenti . In termen de 7 zile de la data la care a avut loc adunarea generala , procesul verbal al adunarii generale este adus la cunostiinta tuturor proprietarilor , prin grija presedintelui asociatiei de proprietari , prin afisarea unei fotocopii datate la avizierul asociatiei de proprietari "
Eu asa inteleg respectivul articol , daca cineva are alta parere , il rog sa spuna .
ESTE EVIDENT CĂ ACEA ASOCIAȚIE DE PROPRIETARI ESTE TOTAL ILEGALĂ.
Singura soluție e să inițiați un proces civil (chiar și un dosar penal), invocând încălcarea a zeci de articole din Legea nr. 196/2018, mai ales cele privitoare la convocarea legală a Adunărilor Generale anuale ale Asociației de Proprietari, fără de care aceasta nu poate exista legal, mai ales pentru alegerea conducerii, dar și pentru votarea Bugetului anual obligatoriu, altfel nici Fondul de Salarii nu e legal dacă nu e supus votului proprietarilor membri ai Asociației.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii asociatie poprietari ADNgraphic ADNgraphic 1. Este obligata prin lege administratia blocului sa afiseze informatiile privind blocul (cand se tine adunarea generala) la avizier sau se pot transmite ... (vezi toată discuția)
Hotarari ale ad. generale -termen de comunicare carstea03072007 carstea03072007 Buna seara,imi poate spune cineva care este termenul de comunicare catre membrii unei asociatii de proprietari a hotararilor adunarii generale?precizezca ad ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)