Fac un studiu privind dinamica spatiului construit pentru lucrarea de licenta, iar in timpul documentarii m-am lovit de cateva probleme la care nu stiut sa raspund. Ma puteti ajuta va rog cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. cum se stabileste clasa de calitate a terenului? stiu ca inainte de 2005 (Legea 247/2005) se platea o taxa pentru trecerea terenului din extravilan agricol in intravilan. Chiar daca nu mai e in vigoare ma puteti directiona catre locul unde pot obtine mai multe informatii?
2. in afara de proiectul de lege din 2011 privind terenurile nefolosite, mai este vreun act normativ care reglemeteaza aceste terenuri?
3. daca un teren agricole devine nefolosit (parloaga), ii faciliteaza cumva trecerea spre construit, indiferent daca e intravilan sau extravilan?
Faceti o confuzie intre: Categoria de folosinţă
Terenuri agricole:Arabil, Păşuni, Fâneţe, Vii, Livezi,
Păduri
Construcţii
Drumuri şi căi ferate
Ape şi bălţi
Alte suprafeţe (terenuri neproductive)
si Clase de calitatea a solurilor - calitatea solurilor
Calitatea terenurilor agricole cuprinde atât fertilitatea solului, cât şi modul de manifestare a celorlalţi factori de mediu faţă de plante. Din acest punct de vedere, terenurile agricole se grupează în 5 clase de calitate, diferenţi ate după nota de medie de bonitare (clasa I –81 -100 puncte. . . clasa a V-a – 1-20 puncte).
Clasele de calitate ale terenurilor dau pretabilitatea acestora pentru folosinţele agricole.
Numărul de puncte de bonitare se obţine printr-un Studiu Pedologic - operaţiune complexă de cunoaştere aprofundată a unui teren, exprimând favorabilitatea acestuia pentru cerinţele de existenţă ale unor plante de cultură date, în condiţii climatice normale şi în cadrul folosirii raţionale.
Va multumesc pentru clarificarea conceptelor! Exista harti deja realizate la nivel de unitati administrative sau studiile se fac pentru fiecare parcela in parte?