avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schinbarea categoriei de folosinta a terenului agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schinbarea categoriei de folosinta a terenului agricol

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se poate schimba categoria de folosinta a unui teren care in T.Prop.emis in 2009, figureaza ca faneata si in fapt este teren neproductiv?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:30, 15 Iulie 2010
Se modifica TP-ul respectiv, cu justificarea primariei ca, in mod eronat, procesul verbal de punere in posesie si toate actele preliminare emiterii TP au fost intocmite pe categoria de folosinta "faneata", corect fiind "teren neproductiv". Daca terenul nu a intrat inca in circuitul agricol, se poate incerca modificare TP prin intermediul comisiei judetene de ff, altfel, obligatoriu se merge la instanta.
la momentul punerii in posesie, era categorie faneata, deci nu s-a intocmit gresit, dar mostenitoarea sustine ca este neproductiv, si solicita trecerea la neproductiv pentru a beneficia de scutire la impozit.
In cazul asta, cred ca ar ajuta un studiu pedologic care sa stabileasca clasa de calitate a terenului...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuit agricol G.V. G.V. Buna ziua, am o intrebare, am un teren intravilan, si vreau sa construiesc pe el.La primarie mi-a spus ca nu se da autorizatie de contruire pana cand nu este ... (vezi toată discuția)
Pășunea a devenit pădure Padurea Padurea In titlul de proprietate eliberat in 1991 categoria de folosinta a unei suprafete de teren este de pasiune , insa cu timpul, terenul respectiv s-a impadurit pe ... (vezi toată discuția)