avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz de functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz de functie

Buna ziua,
Sunt angajat al unei firme de un an si jumate si in tot acest timp am demonstrat de nenumarate ori competenta si dedicare,am excelat la toate evaluarile facute si am fost vazut de directoare de magazin ca un angajat model. Aceasta a fost chiar si promovata la functia de District Manager si realocata la alta unitate unde lipsea un Director de magazin. In nenumarate randuri am fost chemati in ajutorul ei la acel magazin si ne-a solicit in mod expres pe cativa.
Acum magazinu nostru are un nou director si cu toate ca este putin cam necalificat si ne antrenat pentru acest post atunci cand am revenit la magazin a facut tot posibilul sa ne arate ca dezaproba aceste delegatii si faptul ca suntem intro relatie mai buna cu District managerul nostru.
Prima evaluare facuta dupa doar 2 saptamani de functie, timp in care nu am lucrat decat 3 zile, a avut un rezultat extraordinar de slab, cu toate ca in acest timp eforturile facute la ambele magazine au depasit cu mult in acest timp.
Tentativa de a discuta deschis la acest subiect a fost luata ca o subminare a autoritati si de atunci sufar in continuare de persecutii continue. Evaluari slabe, depunctari aleatorii,taskuri imposibile de realizat in timpul de lucru (taskuri verbale, ce nu pot ignorate fiind luate ca un ordin direct, dar care nu poate fi contestat, nefiind scris nicaieri.)
Luna trecuta a constrans unul dintre colegi in asi da demisia si luna aceasta dupa o mare sedinta cu ceilalti directori din tara a spus ca urmeaza sa ramanem mai putini angajati si cine pleaca este determinat de Evaluarea lunara. Evaluare care este defapt la indemna ei si la care nu avem absolut nici o modalitate de contestare.
Deci ne da de inteles ca daca nu ii place de tine = afara, indiferent de cat de capabil si calificat esti.Culmea este ca se asteapta sa ne dam noi demisia si sa plecam fara preaviz si fara alte pretentii.
Exista oare o metoda de aparare impotriva asemenelor abuzuri si cum??
Eu sunt tanar, energic si foarte increzator in puterile mele, schimbarea jobului nu este absolut nici o problema. In schimb intreb pentru a informa alti colegi mai putin in aceeasi pozitie si pentru care acest job conteaza foarte mult. Mentionez ca s-a facut un vot in tara pentru desemnarea liderilor de sindicat si eu am fost propus si votat de 3 magazine, in schimb directorul a facut tot posibilul pentru a nu ajunge in acea functie.
Astept cu nerabdare un raspuns intrucat nu stiu cat o sa mai continuii cu acest job.

Alte discuții în legătură

Incalcare a dreptului munci si umilinta. va rog ajutor. andreiunicat andreiunicat Buna ziua, Ma numesc M. am si eu o situatie mai delicata si doresc putin ajutor. (cine este din bucuresti si poate sa ma ia maine la o \"consultatie\" va ... (vezi toată discuția)
Sunt apt condiționat de trei ani acum directorul magazinului ... Oprescu mihai Oprescu mihai Sunt apt condiționat de trei ani acum Directorul magazinului a făcut o lntelegere cu medic medicina muncii am fost trimis pentru medicina muncii lnainte de ... (vezi toată discuția)
Probleme director regional andraochenatu andraochenatu As dori sa aflu cateva raspunsuri la o problema cu care ma confrunt de cateva zile. Sunt manager financiar la o firma importatoare de materiale de constructii, ... (vezi toată discuția)