avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... DAUNA TOTALA DIN ACCIDENT
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

DAUNA TOTALA DIN ACCIDENT

Buna dimineata,

Am avut un accident grav si am primit dauna totala ptr autoturism.
Dupa ce-am primit anexa 2 de la politie am intocmit dosarele de dauna si am primit raspuns la primul dosar in care asiguratorul a trecut in calcul o suma de 5800 euro, iar ea a costat 6750 euro cu acte doveditoare ( factura fiscala in original ca masina a fost achizitionata noua in 2007 de la dealer autorizat).
Am avut si instalatie GPL pe acest auto tot cu acte doveditoare care m-a costat 500 euro (~2300 lei ).
ACUMA .... CE NU INTELEG EU :
1) PRIMUL CALCUL : s-a efectuat in euro 5800 fara a avea in vedere instalatia GPL .... (si au transformat in lei la cursul valutar din ziua accidentului 4.4 ) si am primit o suma relativa de 6800 lei ....
2) AL DOILEA CALCUL: ( la cererea mea ca nu m-i s-a parut corecta suma trecuta de ei de 5800 euro fata de 6750 euro + ca aici i-am rugat sa aiba in vedere si instalatia GLP omologata de R.A.R) am primit o suma de 6300 lei ...
desii la al doile-a calcul sumele sunt cu mult mai mari .... valoarea despagubita este mai mica ...
Mentionez ca in 2007 la achizitionarea autoturismului cursul euro era 3.3 lei.

Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in acest caz ca de aceasta data cred ca asiguratorul este foarte incorect fata de mine persoana fizica care la randul meu sunt victima. Totodata as vrea sa mentionez ca nu vreau nici o forma materiala in plus ... nu intentionez sa ma imbogatesc de pe urma lor dar la valoarea oferita de d-lor sincer nu-mi pot achizitiona un alt auto de la second.

Indrumati-ma ce sa fac si daca mai pot cere inca o recalculare, dar poate n-o sa-mi mai de-a nimic ! Nu stiu ce sa fac ...
Sau cui ma pot adresa pe aceasta cale pentru o indrumare ?

Va multumesc din suflet, cu respect !
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 09:43, 20 Iunie 2014
Banuiesc ca este vorba de o dauna pe RCA . Va rog sa cititi Ordinul 14/2011 al CSA in special art 58 .
Valoarea maxima de despagubire nu poate fi influentata decat de pretul de nou, rulaj si starea autovehiculului si eventual recentele reparatii cu acte doveditoare.
Cat ati dat dvs pe masina nu este problema asiguratorului. Daunele ce depasesc valoarea maxima de despagubire oferita legal de asigurator cad in sarcina vinovatului de accident .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri MunteanuAdrian MunteanuAdrian Am un Renault Megane din anul 2001 propus ca dauna totala in urma unui accident inca din data 15.feb.2011 . Ce valoare are despagubirea , si ce asi putea face ... (vezi toată discuția)
Daună totală după accident auto, probleme cu asigurătorul care a subevaluat mașina mult sub valoarea de piață. o pot evalua altundeva? paaul paaul In data de 17-12-2017 am avut un accident in care un sofer beat a lovit in total 5 masini eu am fost al 3-lea lovit in stanga spate dupa care s-a rotit la ... (vezi toată discuția)