avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de teren cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de teren cu probleme

Buna ziua! Ma numesc Popa Daniel si am intampinat o mica problema! In urma cu un an si jumatate am facut schimb de teren cu un vecin teren pe care nu era construit nimic.Plata actelor catre notar a fost suportata de ambele parti.Pe terenul care acesta la dat la schimb cu al meu avea 2-3 masini de balasat de care nu mi-a mentionat ca le-ar vrea inapoi, pur si simplu am facut actele si am facut schimbul de teren.Acum 2 zile acesta a venit cu politia ca de ce ii fur balastul, organul de politie amenintand omul care incarca ca ii va face dosar penal pentru furt. Am luat contractul de acasa l-am citit si nu scrie in el nimic de acest balast. Ofiteru de politie mi-a spus ca acesta imi va face reclamatie pentru furt si ca imi va face dosar penal ca are martori pe cel care i-a adus balastul dar nu are factura sau chitanta pentru a dovedi ca este al lui. Acum eu va rog sa imi spuneti daca este corect cum procedeaza acesta si daca pot pati ceva in instanta daca sunt reclamat! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:36, 19 Iunie 2014
Buna ziua,
Ar fi bine sa-i dati balastul si sa terminati totul.
Chiar daca nu are acte, este al lui, totusi.
Acum eu va rog sa imi spuneti daca este corect cum procedeaza acesta si daca pot pati ceva in instanta daca sunt reclamat! Va multumesc ! Aceasta era nelamurirea mea. Raspunsul Dumneavoastra ma duce cu gandul ca acesta cand va construi pe terenul care l-am dat la schimb sa ma duc cu politia la el si sa ii spun fara dovezi ca eu am adus 5 masini de pamant de flori si ca il vreau inapoi nu? Va rog frumos daca doriti sa ma ajutati cu un raspuns acesta sa fie unu folositor
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
cristidansrl, utilizator
Buna ziua,
Daca acel balast este al lui, dovedind cu martori acest lucru, va poate chema in instanta pentru furt.
Ce hotaraste instanta e greu de spus dar exista multe sanse sa se constate existenta faptei.
Si martorul cum face dovada fara chitanta si fara factura ca el a adus balastu?
Daca cineva depoziteaza ceva la dumneavoastra puteti cere chirie. Daca intra pe proprietatea dumneavoastra fara voie se numeste tulburare de posesie si se poate ajunge la puscarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie, consecinte deeadeac deeadeac Am facut schimb cu o anumita persoana de telefoane..aceasta mia dat telefonul plus 100 lei, iar eu iam dat telefonul meu. Ambele erau in stare perfecta de ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? sarperosu sarperosu Buna ziua. Am o problema si doresc sa stiu daca am vre-un castig de cauza sau nu. Eu am fost casatorita cu sa spunem X, care are o sora Y si care ne-a dat ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina de la un escroc teodorast teodorast am cumparat o masina acum 6 luni .proprietarul masinii este o firma iar eu am cumparat-o de la soferul firmei doar cu o chitanta de mana in care soferul ... (vezi toată discuția)