avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorii la administratia financiara, gaze, lumina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorii la administratia financiara, gaze, lumina

Buna ziua, intentionez sa cumpar o casa care are datorii de peste 10000 lei la administratia financiara pt impozit neplatit, amenzi si alte probleme ale proprietarului casei. Are deasemenea un proces pe rol cu adm financiara si cu cei de la gaze. Are datorii si la lumina de vreo 5000 de lei. Vanzatorul imi cere 5000 euro anticip cu antecontract la notar pt a-si plati datoriile si sa-si faca cadastru in intabulare, urmand ca intr-o luna sa facem actul final. Daca le dau acont, isi pot plati datoriile avand in vedere ca au proces de la adm financiara? Vanzatorii sunt niste tiganci cu fuste si mi-e cam teama sa ma bag, dar casa merita. Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:44, 18 Iunie 2014
kri123 a scris:
Vanzatorul imi cere 5000 euro anticip cu antecontract la notar pt a-si plati datoriile si sa-si faca cadastru in intabulare, urmand ca intr-o luna sa facem actul final.

Inainte de a le da banii solicitati extras de carte funciara de informare (sa vedeti daca are inscrise sarcini sau litigii), iar apoi solicitati notarului sa inscrie sarcina (antecontractului, ma rog promisiunii bilaterale de a vinde) la cartea funciara.
Treaba cu "urmand ca intr-o luna" sa faceti actele este o gluma buna, avand in vedere ca nu au cadastru. :tooth:

kri123 a scris:
Daca le dau acont, isi pot plati datoriile avand in vedere ca au proces de la adm financiara? Vanzatorii sunt niste tiganci cu fuste si mi-e cam teama sa ma bag, dar casa merita.

Da, daca au buna credinta isi pot plati datoriile, dar ...dat fiind ca au fuste, nu o vor face !!
Bafta.
Si daca am facut antecontract pe suma de 5000 de euro, iar ei nu au actele pentru vanzare, ce se intampla? Trebuie sa-i dau in judecata sa-mi recuperez banii, sau vor fi executati silit?
Daca antecontractul va fi facut la notar acesta va verifica legalitatea titlului de proprietate al vanzatorilor, iar daca uterior acestia nu mai vor sa definitiveze actul atunci aveti la indemana o actiune in instanta fie in recuperarea avansului, fie in definitivarea actului de vanzare cumparare.
Atentie !! Nu dati avansul decat dupa ce vedeti extrasul de cf de informare !! Ok?
Ok. Mersi mult. Fustele sunt negre si lungi pana la glezne si sunt plini de aur, nu sunt colorate de zlatari. Sper sa nu imi iau teapa.
kri123 a scris:
Sper sa nu imi iau teapa.

Oooo ...nuuu, nu ar fi nici un motiv in acest sens .. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara cu promisiunea de vanzare alexandra_d alexandra_d Buna ziua, Am pus ochii pe un teren cu o casuta inafara Bucurestiului,chiar daca proprietarul nu avea inca toate actele(dezmembrare, cadastru, extras carte ... (vezi toată discuția)
Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)