avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... filmare pe domeniu public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

filmare pe domeniu public

Am un vecin nou din data de 12-06-2014, din cate se pare s-a certat cu majoritatea vecinilor vechi. Azi m-am trezit invitat la sectia de politie ca am o plangere pe capul meu. Dupa cum se spunea in plangere intr-o zi ploioasa cand eu imi reparam stergatoarele in fata blocului, au mai aparut 3 vecini cu care m-am salutat dar mi-am vazut de reparatie ca era urgenta, acesta a scris in declaratie ca i-am fi vandalizat masina care e intacta si acum, am spus bancuri cu ochelaristi(asta e chiar de tot) si am folosit sarcasmu. Ok nu e asta o problema, am fost azi am declarat si eu, am intrebat daca se duce pe penal ca auzisem ceva de calomnie si vroiam sa merg si eu mai departe. Politistu a zis ca nu o duce nicaieri, ia declaratie la toti si asta a fost tot. Bine deci nu pot sa il atac egal ca mi-a adus prejudiciu de imagine cand eu o persoana juridica respectata in oras am plecat de acasa cu politia.

Acum ce face tipul. In fiecare seara cand ies afara cu cate un vecin la tigara scoate un web pe geam si ne filmeaza iar dimineata il baga in casa. Acum sa ma dau si eu victima, cobor sa fumez ca ma ascund de nevasta, daca ar afla ca fumez iar baga divort. Tipul daca posteaza filmarile undeva ? Dar este legal ? Pot sa fac plangere la politie ca sta cu camera pe mine ?
Legal. Absolut vreau sa respect legea. Orice pot sa ma leg de el. Mentionez ca nu am avut niciodata divergente sau vreo discutie cu respectivul.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:12, 18 Iunie 2014
yceman a scris:
Tipul daca posteaza filmarile undeva ? Dar este legal ? Pot sa fac plangere la politie ca sta cu camera pe mine ?

DA, puteti sa faceti plangere doar daca expune imaginile cu dvs. fara a avea acordul dvs., in rest nu prea aveti ce sa ii faceti atata vreme cat v-a filmat pe domeniul public (daca va filma in casa la dvs sau in baie era altceva).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii care ma filmeaza roxana75 roxana75 Buna ziua, Vecinii de sub apartamentul in care locuiesc ma filmeaza de fiecare data cand deschid geamurile si ma acuza ca scutur praful la ei in casa (NU fac ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma hartuieste si ma filmeaza Darcleu Darcleu Buna ziua, de 4 ani s-a mutat o familie langa noi. Au inceput cu procese pentru pamant, ne-au trimis sanepidul pentru cocina de porci,controale pentru fosa ... (vezi toată discuția)
Filmare fara acordul persoanei cristianM2014 cristianM2014 Buna ziua, Sunt intr-o situatie foarte complicata in momentul de fata. In urma cu aproximativ o luna sotia, la insistentele si manipularile unui ... (vezi toată discuția)