avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii care ma filmeaza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii care ma filmeaza

Buna ziua,
Vecinii de sub apartamentul in care locuiesc ma filmeaza de fiecare data cand deschid geamurile si ma acuza ca scutur praful la ei in casa (NU fac asa ceva). Le-am explicat ca nu au voie sa ma filmeze fara acordul meu dar continua spunandu-mi ca este curtea lor fi fac ce vor.
Ce este de facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:37, 12 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum anume va filmează?Au o camera de supraveghere îndreptată spre apartamentul dvs sau va filmează cu un telefon/camera video?În prima varianta puteți sesiza instituția care se ocupa cu protecția datelor cu caracter personal..Pt cealaltă situație atât timp cât nu postează filmări cu dvs în mediul.online nu aveți variante pt a solicita ștergerea filmărilor,eventuale daune morale etc..
Cu telefonul. Nu au ce posta. Tot ei ma ameninta ca daca ma prind ca scutur ceva "ma invata ei minte". Am facut plangere la politie pentru amenintari si injurii si am fost anuntata ca s-a deschis dosar penal in acest caz si asta a fost tot. In continuare imi aduc amenintari de fiecare data cand deschid ferestrele....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ciudata treaba daca stau sub. ferestrele se deschis in interior de regula, nu stiu ce surprind si cum de stiu ei cand deschideti geamurile.
vedeti-va de treaba si nu ii mai luati in seama
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
"spunandu-mi ca este curtea lor fi fac ce vor."
Stau în curte și se uită.
Așa știu.
Când vede că deschide fereastra filmează cu telefonul.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
Este bloc. Proprietarul de la parter a concesionat terenul din jurul blocului care anterior avea rol de parc/spatiu verde. Apoi a inchiriat apartamentul unor persoane care se comporta ca si cum este curtea lor (galagie, gratare, caini latrand, etc).
Ferestrele apartamentului meu evident ca dau in aceasta curte. Deschid geamurile sa aerisesc, nicidecum sa scutur "presuri" asa cum sunt acuzata (praf este si la mine desi nu mai sta nimeni deasupra). Cand am incercat sa le explic care este situatia, unul dintre chiriasi (de origine araba) a inceput sa tipe, sa ma ameninte ca ma omoara pe motiv ca "nevasta-sa" "nu mai poate de treaba" din cauza mea. Am chemat politia, s-a intocmit dosar penal si atat. In continuare ma ameninta ca ma "invata ei minte" ca politia nu face nimic...mai nou cum deschid geamul, pe oricare latura a aprtamentului apar cu telefoanele (ba sotia "domnului" ba fiul acestora). Ma simt hartuita si neputincioasa in fata acestei situatii; politia "ma intelege" dar nu are ce sa faca mai mult...a venit si proprietarul, evident m-a amentintat si el ca ma face el sa plec de acolo...am fost iar la politie, iar am gasit intelegere ..si atat..
Multumesc si scuze.

Alte discuții în legătură

Vecini cu probleme eryurek eryurek Buna ziua, Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ... (vezi toată discuția)
Distanta constructii ellaene ellaene Buna ziua! Am o problema cu un vecin, care a ridicat o casa cu etaj si balcon in 2008, apoi a vandut o parte din teren, ramanand intre casa si gard o distanta ... (vezi toată discuția)
Unde sa fac plagere, pentru linistea familiei? jeaninne jeaninne Buna ziua! Ma numesc Jeaninne si am o problema mai delicata ,as zice eu. Am o relatie din noiembrie anul trecut, iar pe 4 sept anul curent,se va oficia. ... (vezi toată discuția)