avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala

va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se pot cere amandoua prin ordonanta sau nu ? Sau sa cer numai exercitare exclusiva ? eu vreau sa plec din tara cu minora de 4 ani, si tatal nu isi da acordul si nici nu locueiste cu noi, nu plateste nimic, practic nu tinem legatura, dar nici nu suntem divortati. Multumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: tartaioana , utilizator 09:17, 9 Iulie 2014
Doamna Leona, nu vă faceţi speranţe că veţi putea pleca curând cu minora din ţară, mai ales dacă tatăl fetiţei nu este de acord, indiferent dacă cereţi acest lucru prin ordonanţă preşedinţială sau prin proces normal.
Prin simplul refuz al soţului de a vă da procură să părăsiţi ţara, el şi-a manifestat interesul faţă de minor, în rest nu contează în instanţă că nu locuieşte cu copilul, nici că nu contribuie material la creşterea şi educarea lui.
În cel mai fericit caz, dacă divorţaţi, obţineţi domiciliul fetiţei la dvs., se stabileşte o pensie alimentară în favoarea copilului, 25% din venitul său sau, dacă nu-i puteţi dovedi venitul, 25% din salariul minim pe economie, pe care, dacă vrea o plăteşte, dacă nu, NU, veţi avea autoritate părintească comună şi domnul va avea drept de vizită, de regulă 2 weekenduri lunar, vacanţe şi sărbători.
Deci unica posibilitate a dvs. de a ieşi din ţară cu copilul este să-l vrăjiţi pe domnul soţ să vă scrie acel acord notarial, după care vedeţi cum vă descurcaţi. Puteţi să-l rugaţi chiar şi numai pentru un sejur undeva, de vacanţă, important este să treceţi graniţa.
fara sa promovati si divort , nu aveti nici o sansa, cel putin in Bucuresti.
ordonanta presedentiala este vremelnica , pana la solutionarea divortului.
si sfatul meu este sa contactai un avocat, deoarece cererile in justitie nu sunt tip, ca cele adminsistrative , trebuie sa fie intocamite procedural , in functie de cazul dvs in speta.
eu vreau sa plec din tara cu minora de 4 ani

In vacanta sau va stabiliti in strainatate ?
Exercitarea autoritatii parintesti nu o puteti cere fara divort, doar stabilirea domiciliului, pensie si suplinirea acordului de vointa.
Puteti cere pe calea ordonantei presedintiale suplinirea acordului daca mergeti in vacanta.
Daca vreti sa va stabiliti in strainatate, rezolvati-va problemele intai aici , divortati, prin cererea de divort cereti sa i se stabileasca domiciliul copilului in strainatate, pensie, autoritatea parinteasca..
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Stoica Ioana a scris:

Instanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, urgente, pe cale de ordonanta presedintiala.



cat timp dureaza un proces prin ordonata prezidentiala,ma confrunt cu acceiasi problema,in scris si cand vorbim nu vrea sa imi faca declaratia sa pot face acte si sa pot trece granita cu copilul ,primul termen este in 10 iulie,am avut un proces de costodie in care custodia este comuna,el locuieste in germania la fel ca mine,in proces a adaugat ca vrea ca fata sa vina aici ba mai mult a declarat ca nu are nimic in potriva ca fata sa stea la mine,dar acum se impotriveste.ce pot face in aceasta situatie?am inscriso la gradinita aici,si am pregatita tot pentru buna crestere si educare.de ce acte ma pot folosi in cazul in care refuza sa se prezinte si la termenul fixat in procesul de ordonanta prezidentiala pentru subtituire de semnatura,ce mai pot face?va rog foarte mult sa ma ajutati,caci santem la capatul puterilor,si suferim foarte mult atat eu cat si fetita mea.multumesc
@tartaioana: aveti avocat?

Alte discuții în legătură

As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)
Cm pot calatorii cu minorul fara acordul tatalui sol0606 sol0606 sunt maritata dar in divort. intre timp am cunoscut pe cineva si am facut un copil. din cauza ca divortul nu era pronuntat copilul a fost trecut pe numele ... (vezi toată discuția)
Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)