avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de grefa solutie judecatoreasca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de grefa solutie judecatoreasca

buna ziua! am contestat un PV de contraventie in instanta anul trecut si la apel am fost chemat la judecatorie anul asta pe 1 aprilie! cum nu am avut un avocat m am prezentat eu, judecatoarea spunandu-mi ca urmeaza sa se ia o decizie! problema mare e ca eu nu am stiut ca decizia se ia in aceeasi zi si eu fiind din alt judet am plecat acasa asteptand un plic de la judecatoria respectiva cu pronuntarea sentintei! dupa vreo 2 saptamani de asteptare m am dus la judecatorie sa intreb ce se intampla cu solutia si am avut o surpriza....solutia se daduse in aceeasi zi, adica 1 aprilie. am luat un certificat de grefa si in baza acestuia am predat permisul la ghiseul de la rutiera! problema e ca mi-au mai prelungit perioada de suspendare cu inca o luna pentru ca trecusera 15 zile pana am luat eu acel certificat! intrebarea mea este........pot sa fac undeva o cerere prin care sa demonstrez ca nu am fost instiintat in legatura cu solutionarea sentintei si sa-mi reduca luna in plus? multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:06, 19 Iunie 2014
stroem85 a scris:

buna ziua! am contestat un PV de contraventie in instanta anul trecut si la apel am fost chemat la judecatorie anul asta pe 1 aprilie!

Nu se intelege prea bine: s-a judecat la fond si ati facut apoi apel?
Despre ce apel vorbiti?
Hotararile de la apel si recurs nu se comunica, dar daca este vorba de fond, trebuia sa se comunice, iar termenul de 15 zile este de la data ramanerii definitive a sentintei.

imi cer scuze! s-a judecat la fond si am facut apel! la apel am pierdut procesul iar hotararea a fost definitiva!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
stroem85, utilizator
stroem85 a scris:

intrebarea mea este........pot sa fac undeva o cerere prin care sa demonstrez ca nu am fost instiintat in legatura cu solutionarea sentintei si sa-mi reduca luna in plus? multumesc mult!!

Asa cum spuneam, deciziile Tribunalului date in apel nu se comunica, iar hotararea instantei de fond a ramas definitiva de la data respingerii apelului, adica ...01 aprilie.
De la aceasta data curge termenul de 15 zile in care trebuia sa predati permisul.
Vedeti textul de lege
Art. 118 pct. 4 si 5 Codul rutier:
(4) in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului -verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere careil are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului in termenul prevazut la alin. (4), in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.

Nu-i nimica, data viitoare o sa fiti mai documentat si acuma stiti cum sa procedati.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)