avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor 75%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor 75%

Lucrez in ture de 24/72 atit simbata si duminica ,cit si in sarbatorile legale.
In aceasta situatie primesc aces spor conform OUG 103/2013
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 19 Iunie 2014
Conf art 9 alin 1 OUG 103/2013 in anul 2014, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
Nu se intelege ce doriti de fapt : ne informati ca primiti acel spor de 75% sau doreati sa intrebati daca il veti primi ?!? Unde anume lucrati si pe ce post ?!?

Sigur va referiti la :
O.U.G. 103 / 2013 – Salarizarea personalului bugetar în anul 2014 și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice
2013-11-15 – Publicat in M.Of. nr. 703 din 15.11.2013 ?!?

Insa acest document nu contine astfel de prevederi. Asadar, in contul Sambetelor, Duminicilor si Sarbatorilor Nationale legale pe care le lucrati veti primi doar zile libere ce vor compensa timpul lucrat. Daca nu le-ati primit acele libere atunci refuzati sa mai lucrati in afara schimburilor normale de lucru din timpul saptamanii.

Normal ar fi sa aveti un C.C.M. (Contract Colectiv de Munca) si , deasemenea, un C.I.M. (Contract Individual de Munca) in care sunt prezentate toate aspectele raporturilor de munca, inclusiv ce, cum si de ce ... Prevederile acestora ar trebui sa le cunoasteti pentru ca ati primit un original cand v-ati angajat, apoi, de fiecare data cand au aparut modificari si noi reglementari legale acestea s-au concretizat in acte aditionale, inscrisuri specifice, de care ar trebui sa stiti, pentru ca a trebuit sa le semnati.

Ori semnati fara sa cunoasteti ce anume contin inscrisurile de fiecare data ?!?
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Daca lucrati in sectorul privat, atunci trebuie sa stiti ca prevederile OUG 103/2013 nu se aplica salariatilor din acest sector.

Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii marcelm marcelm Buna ziua .Sunt bugetar, contractul de munca este de 8 ore pe zi de luni pana vineri.De anul trecut ma chinui cu biroul juridic ,pentru sambetele si duminicile ... (vezi toată discuția)
Am 45 zile libere szabojoli@gmail.com szabojoli@gmail.com Buna ziua,am 45 zile libere si sint in preaviz(mi am depus demisia in 1 aprilie),lucrez in sanatate,sunt zile acumulate in 2014,caderista mi a spus ca degeaba ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)