avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prestare serviciu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prestare serviciu

ieri am fost intrebata de catre un coleg despre urmatoarea speta :
o societate x din romania inregistrata in roi factureaza catre o firma y din italia o prestare serviciu (ansamblare/inlocuire piese la o masina industriala ) care la fel are cod valid tva .Problema este urmatoarea :
firma x din romania a incheiat un contract de colaborare cu o persoana fizica din italia care se angajeaza sa cumpere si sa monteze piesele din bani proprii iar firma din romania sa ii vireze in contul personal 90%din valoarea serviciului .Asa scrie in contractul de colaborare ,,domnul x ma angajez sa cumpar piesle ce trebuie inlocuite si sa le montez din fonduri proprii urmanda ca firma x sa imi vireze 90 %din valoarea facturii in contul xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx."
Contabilul firmei x a facut urmatoarele inregistrari
factura prestare serviciu intracomunitara 411=704-14.000 lei(factura e in euro )
incasare de la banca de la firma din italia 5121=411 -14.000 lei (transferati din 5124)
dupa care pe baza contractului de colaborare a inregistrat
628=462 domnul z din it 90%din 14.000
462=5124-14.000
firma x din romania a calculat impozit 3% din 14.000
Am fost intrebata daca e corecta inregistrarea .daca nu era vorba de intermediar era ok insa nu stiu cum e cu intermedierea .E bine sau nu cum a inregistrat firma x?

Alte discuții în legătură

Monografie contabila agentie de turism fara tva denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma puteti ajuta cu o monagrafie contabila pentru o agentie de turism neplatitoare de tva? Eu ma gandeam sa fac asa: inregistrarea factura clienti ... (vezi toată discuția)
Factura in euro cristianasiia cristianasiia cum inregistrez o factura facuta in euro intre 2 firme romanesti?(una transporta marfa in afara pt cealalta.o inregistrez in euro sau in lei?(in paranteza,in ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere impozit 3% mircea_arj mircea_arj Buna ziua, As avea si eu situatia urmatoare: Activitatea firmei este de agent de munca temporara. Angajatul are contract de munca temporara si ... (vezi toată discuția)