avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prestare serviciu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prestare serviciu

ieri am fost intrebata de catre un coleg despre urmatoarea speta :
o societate x din romania inregistrata in roi factureaza catre o firma y din italia o prestare serviciu (ansamblare/inlocuire piese la o masina industriala ) care la fel are cod valid tva .Problema este urmatoarea :
firma x din romania a incheiat un contract de colaborare cu o persoana fizica din italia care se angajeaza sa cumpere si sa monteze piesele din bani proprii iar firma din romania sa ii vireze in contul personal 90%din valoarea serviciului .Asa scrie in contractul de colaborare ,,domnul x ma angajez sa cumpar piesle ce trebuie inlocuite si sa le montez din fonduri proprii urmanda ca firma x sa imi vireze 90 %din valoarea facturii in contul xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx."
Contabilul firmei x a facut urmatoarele inregistrari
factura prestare serviciu intracomunitara 411=704-14.000 lei(factura e in euro )
incasare de la banca de la firma din italia 5121=411 -14.000 lei (transferati din 5124)
dupa care pe baza contractului de colaborare a inregistrat
628=462 domnul z din it 90%din 14.000
462=5124-14.000
firma x din romania a calculat impozit 3% din 14.000
Am fost intrebata daca e corecta inregistrarea .daca nu era vorba de intermediar era ok insa nu stiu cum e cu intermedierea .E bine sau nu cum a inregistrat firma x?

Alte discuții în legătură

Monografie contabila agentie de turism fara tva denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma puteti ajuta cu o monagrafie contabila pentru o agentie de turism neplatitoare de tva? Eu ma gandeam sa fac asa: inregistrarea factura clienti ... (vezi toată discuția)
Factura in euro cristianasiia cristianasiia cum inregistrez o factura facuta in euro intre 2 firme romanesti?(una transporta marfa in afara pt cealalta.o inregistrez in euro sau in lei?(in paranteza,in ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere impozit 3% mircea_arj mircea_arj Buna ziua, As avea si eu situatia urmatoare: Activitatea firmei este de agent de munca temporara. Angajatul are contract de munca temporara si ... (vezi toată discuția)