avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sot decedat, mostenire parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sot decedat, mostenire parinti

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri in rezolvarea urmatoarei situatii:

Sotul meu a decedat in 2005, avem 2 copii majori, in 2012 si respectiv in 30 aprilie 2013, au decedat socrii mei care aveau in proprietate un apartament. Sotul meu mai are o sora in viata. Va rog sa ma lamuriti in legatura cu succesiunea apartamentului:
1) cine are dreptul la succesiune dintre mostenitori si in ce proportii
2) este posibil ca daca nu s-a facut la notar intr-un an de la decesul soacrei mele, o acceptare a mosteniri , sa se piarda dreptul la aceasta de catre mostenitorii sotului meu ? Stiu ca succesiunea trebuie facuta in 2 ani de la decesul soacrei , in caz contrar se plateste o taxa fiscala de 1% la notar, dar nu stiu cum se procedeaza fara aceea acceptare.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
camf17, utilizator
Cel mai recent răspuns: camf17 , utilizator 11:53, 23 Iunie 2014
nu, poate invoca acest lucru, ca argument in favoarea ei.
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire referitor la succesiune. pe scurt (x) am fost ... laura1964 laura1964 Am o nelamurire referitor la succesiune. Pe scurt (X) am fost casatorita cu A. Acesta a mai fost casatorit cu B si are doi copii. A nu are proprietati insa ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)