avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

buna seara. ma puteti informa ce se face dupa obtinerea certificatului de mostenitor asupra unui apartament?ce se face mai departe pt a putea vinde apartamentul?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:34, 11 Mai 2009
Mergeti la notar sa vindeti
dar pana ajung la notar cu cumparatorul nu trebuiesc facute o serie de acte? asta era intrebara ce acte trebuiesc facute dupa obtinerea certificatului de mostenitor
Se ocupa notarul, nu dvs.
Mergeti la notar cu cumparatorul.
Pentru a putea vinde, apartamentul respectiv trebuie sa fie intabulat.
In rest, notarul va face toate actele...
1. inscrieti apartamentul respectiv pe numele dvs. la administratia financiara.
2. cadastru si intabulare apartament (persoana autorizata in domeniu);
3. solicitati certificat de atestare fiscala pentru apartament in vederea instrainarii de la circa financiara;
4. depuneti la notar urmatoarele acte in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare: copii certificat mostenitor, cadastru, incheiere intabulare, certificat atestare fiscala pentru instrainare. Notarul va solicita eliberarea extrasului de carte funciara, iar cand acesta va fi gata va va chema sa semnati actele.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire. mtudor94 mtudor94 Buna ziua tuturor!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Eu si surorile mele vrem sa vindem un apartament care a fost in proprietatea parintilor nostrii.Tatal a ... (vezi toată discuția)