Buna ziua.
In seara de 11 iunie 2014 a cazut un copac (plop) pe masina mea si a unei vecine.
La fata locului s-au deplasat echipaje de la Politie, Pompieri si ISU.
Dupa ce au terminat cei de la ISU de descarcerat masinile au venit si de la Criminalistica sa faca poze si ADP (sau o firma contractata- masina avea numere de BG) sa ia copacul.
Am fost la Politie care mi-au dat o dovada, am fost si la ADPDU unde am pus o cerere sa fiu despagubit si la un service auto de unde am luat un deviz de reparatie. La momentul in care am depus cererea la ADP inca nu aveam devizul.
Inca mai astept sa imi vina si dosarul de la ISU.
Cei de la ADP au zis ca nu mai au asigurare deoarece companiile de asigurari nu au considerat profitabila relatia contractuala cu ei si nu au mai reinoit politele. Au mai zis ca daca ii actionam in judecata o sa pierdem deoarece aveau copacul in evidente si conform legii au termen 12 luni sa il taie.
Cand o sa am si dosarul de la ISU presupun ca nu imi ramane decat sa ii dau in judecata avand in vedere raspunsul lor verbal (inca mai astept si raspunsul in scris care o sa fie acelasi)
As dori sa aflu daca ADP este obligat sa aiba asigurare.. daca eu sunt obligat sa am asigurare la locuinta mi se pare normal ca si ei sa fie obligati sa fie asigurati pentru situatii de genul.
Ce sanse am de castig si daca sunt obligat sa tin epava pana se finalizeaza procesul avand in vedere ca masina are 18 ani iar valoarea ei de piata e undeva pe la 10000 lei si devizul de reparatie depaseste cu mult aceasta valoare.. deci rezulta dauna totala?
Multumesc anticipat
AVeti sanse de castig,recent am avut o speta similara .Se formuleaza o actiune in raspundere civila delictuala prin care solicitati obligarea ADP la plata daunei produse.Fie reparati autoturismul si prezentati instantei factura eliberata de service fie pastrati epava pt realizarea expertizei tehnice specialitatea auto (varianta recomandata). Discutati degeaba cu adp-ul in tarisoara noastra negocierile cu institutii nu functioneaza,se conformeaza numai unei hot.judec.
Despăgubiri rca
sce76
Bună ziua.Am fost pagubit,accident auto, am primit suma de reparație, în regie proprie 33000 .Am cerut un audatex la un service autorizat, s.a făcut un ... (vezi toată discuția)