Sunt locatorul, am incheiat un contract de inchiriere cu locatarul pe o perioada determinata, am primit de la acesta un avans, iar dupa cateva zile, locatarul s-a razgandit si vrea sa-i restitui avansul.
Intrebarea e:sunt obligat sa-i restitui suma?Mentionez ca in acest contract este stipulata o clauza referitoare la incetarea acestuia la cererea uneia dintre parti cu un preaviz de 15 zile si o alta clauza conform careia contractul poate inceta si inaintea termenului prin acordul scris al ambelor parti.
Va multumesc.
Daca in contract s-a stipulat preavizul de 15 zile ....trebuie respectat acel preaviz. In acest caz , nu aveti obligatia sa-i restituiti chiria pentru cele 15 zile cat este preavizul, chiar daca nu mai locuieste in apartament in perioada preavizului.
Si in cazul in care mi-a achitat chiria in avans pe mai multe luni?Eu trebuie sa-i restitui banii, avand in vedere ca s-a semnat de ambele parti acest contract pe perioada determinata?...daca nu exista clauza de dezicere?deci azi semnam contractul si dupa cateva zile ne razgandim....:stunned:
bun...inceteaza contractul....dar cu banii platiti in avans cum ramane?
va multumesc.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
In contract nu este stipulata o astfel de clauza de dezicere.Este stipulata o alta clauza conform careia dupa perioada de 6 luni, chiria pe luna se va mari specificandu-se si suma.Eu am primit de la chirias un avans pe 6 luni stipulat in contract, iar dupa 4 zile s-a razgandit....pe mine ma intereseaza daca sunt obligat sa-i restitui suma....deoarece el nu mai vrea sa locuiasca acolo.
Aveti dreptul sa retineti din acei bani dati in avans doar pentru perioada de preaviz, respectiv 15 zile de cand vi s-a notificat intentia de reziliere a contractului, precum si pentru eventualele daune (stricaciuni). Restul banilor trebuie inapoiati.