avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere.Razgandirea chiriasului.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere.Razgandirea chiriasului.

Sunt locatorul, am incheiat un contract de inchiriere cu locatarul pe o perioada determinata, am primit de la acesta un avans, iar dupa cateva zile, locatarul s-a razgandit si vrea sa-i restitui avansul.
Intrebarea e:sunt obligat sa-i restitui suma?Mentionez ca in acest contract este stipulata o clauza referitoare la incetarea acestuia la cererea uneia dintre parti cu un preaviz de 15 zile si o alta clauza conform careia contractul poate inceta si inaintea termenului prin acordul scris al ambelor parti.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: qcond , utilizator 15:21, 11 Mai 2009
Daca in contract s-a stipulat preavizul de 15 zile ....trebuie respectat acel preaviz. In acest caz , nu aveti obligatia sa-i restituiti chiria pentru cele 15 zile cat este preavizul, chiar daca nu mai locuieste in apartament in perioada preavizului.
Si in cazul in care mi-a achitat chiria in avans pe mai multe luni?Eu trebuie sa-i restitui banii, avand in vedere ca s-a semnat de ambele parti acest contract pe perioada determinata?...daca nu exista clauza de dezicere?deci azi semnam contractul si dupa cateva zile ne razgandim....:stunned:
bun...inceteaza contractul....dar cu banii platiti in avans cum ramane?
va multumesc.
Trebuia stipulata in contract o clauza cu privire la acest avans ....Cititi atent clauzele contractuale!
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
In contract nu este stipulata o astfel de clauza de dezicere.Este stipulata o alta clauza conform careia dupa perioada de 6 luni, chiria pe luna se va mari specificandu-se si suma.Eu am primit de la chirias un avans pe 6 luni stipulat in contract, iar dupa 4 zile s-a razgandit....pe mine ma intereseaza daca sunt obligat sa-i restitui suma....deoarece el nu mai vrea sa locuiasca acolo.
Aveti dreptul sa retineti din acei bani dati in avans doar pentru perioada de preaviz, respectiv 15 zile de cand vi s-a notificat intentia de reziliere a contractului, precum si pentru eventualele daune (stricaciuni). Restul banilor trebuie inapoiati.

Alte discuții în legătură

Chiriașul a plecat înainte de finalizarea contractului de închiriere. sunt obligat să-i restitui garanția? vinegi vinegi Bună ziua. Am următoarea problema: am închiriat apartamentul la trei persoane pe un an făcând contract la ANAF. Una din persoane ma anunțat acum că nu ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere denuntare unilaterala Incacernat Incacernat Chiriasul meu a solicitat denuntatea unilaterala a contractului de inchiriere la jumatatea lunii, incepand cu ziua in care a trimis solicitarea, stipuland ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)