Buna ziua. Am si eu o problema si va contactez in speranta ca ma veti indruma. Prietenul meu s-a urcat baut la volan si a avut o alcoolemie de 1.01 in aer expirat. A fost oprit, i s-au luat 2 probe care au fost trimise la IML. I s-a dat o amenda de 1 mil 500 si pe procesul verbal scrie o serie ce corespunde unui dosar penal. Asta s-a intamplat aseara. Este posibil sa-i fi facut doarul penal? El lucreaza la pompieri, era in timpul liber. Nu a mai avut alte antecedente de nici un fel. La serviciu il va afecta cu siguranta. Dar imi puteti spune si in ce masura data fiind situatia de fata? si ce consecinte va avea in ceea ce priveste dosarul penal si cum ne puteti indruma.
Va multumesc!
aceasta alcoolemie din aerul expirat depaseste limita legala admisa. Probele biologice vor indica o valoare cu mult mai mare. Consecintele vor fi cu siguranta de ordin penal, chiar daca nu a avut antecedente.
In mod cert sunt efectuate acte de cercetare , dar prietenul dvs are posibilitatea de a se interesa constant de stadiul acestora.
Alcoolemia in sange va avea o valoarea dubla , sau poate chiar mai mare , astfel incat consider ca prezenta unui avocat e imperios necesara.Se va dispune trimiterea in judecata , se poate aplica , in temeiul art 81 , suspendarea conditionata , ca mijloc de individualizare judiciara a pedepsei , iar permisul va fi anulat.
Posibilitatea redobandirii va exista in termen de 1 an de la ramanerea def . a hotararii judecatoresti.
Alcoolemia in sange va fi foarte mare.....:stunned::stunned:
Precizarile mele sunt generale , intrucat nu am cunostinta imprejurarilor concrete in care fapta a fost savarsita.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)