avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie intracomunitare

Buna seara.
Am o intrebare: am o societate care achizitioneazamarfuri din hartie gen prosoape, hartie igienica pe care le comercializeaza mai departe pe baza de contracte cu alte societati.. Produsele se livreaza pe baza de aviz. Factura trebuie facura pana la sfarsitul lunii sau, ca in celelalte cazuri pana la 15 ale lunii urmatoare? In cazul in care nu se lucreaza pe gestiuni/articole, pe ce baza se face descarcarea?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 01:29, 11 Mai 2009
Conform legii contabilitatii societatile comerciale "au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi, si contabilitatea de gestiune adaptata la specificul activitatii"
In cazul comertului cu ridicata trebuie sa aveti fisa de magazie pentru fiecare material in parte iar descarcarea de gestiune se face in baza facturii 607=371:luck:
Eu as factura la sfarsitul lunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitare georgealex georgealex Am o intrebare: am o soc care achizitioneaza \"produse\" din hartie gen prosoape, hartie igienica. Aceasta societate incheie la randul ei contracte cu alte soc ... (vezi toată discuția)
Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)