avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot cumpara o inmatriculata in Bulgaria?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot cumpara o inmatriculata in Bulgaria?

Buna ziua!

Am gasit un Rover 75 pe care mi-l doresc tare mult, insa, are numere de Bulgaria. Am vorbit cu vanzatorul si mi-a spus ca el are procura intre el si proprietarul bulgar, si ca nu va fi nici o problema daca pastram acest lant. Adica, el avand procura cu vanzatorul, eu fac procura cu vanzatorul din Bucuresti, nu cu bulgarul. Este adevarat?

Tot aud fel si fel de variante, altii imi spun ca bulgarul poate radia masina ... altii pot spun ca proprieratul se poate duce la politie sa o declare furata, si nu stiu ce sa mai cred. Tot ce aveam de platit era asigurare si ITP, care le faceam pe numele meu, pt. ca aceasta masina nu are asigurare si ITP. Tot aud ca eu voi avea numai DREPTUL de a conduce masina si atat, dar eu ma intreb ... cel din Bucuresti cum poate sa o vanda? De-asta sunt putin confuz, poate ma lamuriti dumneavoastra, va rog.

Multumesc mult, apreciez!
Cel mai recent răspuns: SalieriR , utilizator 11:32, 21 Iunie 2014
Atentie sporita la tranzactii cu auto din acea tara
Sunt de notorietate "tepele" constate ulterior de cei care cu incredere au incheiat documente in limba respectiva,fara a avea habar despre continutul real
Daca cel care detine auto,are procura cu bulgarul,evident utilizatorul actual nu este proprietar,respectiv nu poate sa incheie documente pentru instrainare bun mobil
Asigurati-va temeinic inainte de a avansa banii,asta ca sa nu va confruntati cu situatii neplacute ulterior si sa mai aveti si un autovehicul cu provenienta incerta
Sunt cazuri in care cumparatori de buna credinta dupa 5-7 ani ,dupa ce au efectuat n ITP in tara,ulterior li s-a pus sechestru pe masina care a aparut in evidenta autoritatii-drept furata in alta tara fata de acea precizata de dv
Am vorbit cu vanzatorul, procura este cu drepturi DEPLINE, pot face orice cu masina, si este pe o perioada nedeterminata. De asemenea, are si cartea originala a masinii, care va fi a mea daca cumpar masina.

Daca am toate lucrurile astea, acel bulgar, proprietar initial, va putea radia masina sau sa-mi faca ceva? Nu se poate, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipt in romania - autoturism inscris in strainatate Dumies Dumies se poate face ITP la un autoturism inscris in strainatate dar care circula pe teritoriul Romaniai? (vezi toată discuția)
Masina radiata fiscal tonicatarama tonicatarama buna ziua! as dori si eu o lamurire va rog. am luat de la cineva o masina, omul o tinea pe dreapta, am bagat ceva bani in ea, am aranjat-o. acum doresc sa ... (vezi toată discuția)
Anulare asigurare adno adno Buna ziua! Am cumparat o masina de la o persoana ce are o firma si detine m-ai multe masini este inregistrata in Bulgaria pe talon este un alt nume iar cand ... (vezi toată discuția)