avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin expirat/pierdut in alta tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin expirat/pierdut in alta tara

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Momentan ma aflu in Germania si buletinul meu este expirat, nu am observat asta decat in momentul in care am fost la oficiul postal pentru a trimite bani in tara, iar doamna de acolo mi-a spus ca e expirat. Cum as putea rezolva problema asta, excluzand varianta Ambasadei, deoarece buletinul meu a fost tinut ca o garantie de seful meu, ca sa nu pot pleca de aici, pentru ca ii datorez niste bani luati in avans. As vrea sa stiu daca seful meu mi-ar putea face ceva probleme daca are buletinul meu si acesta este expirat. La Ambasada, este absolut necesara prezenta buletinului expirat ? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
Ioanamra, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Mergeti la ambasada si obtineti un titlu de calatorie, e valabil 30 de zile. Acum o lua un amic a ramas in Spania fara niciun act, s-a dus la ambasada de la Madrid si cei de la ambasada l-au verificat in baza de date si i-au eliberat un titlu de calatorie cu care s-a intors in tara. De abia aici a inceput calvarul !
Amanunte gasiti pe site-ul MAE la vize,servicii consulare.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
La ce anume faceti referire prin "abia acum incepe calvarul" ?...
Cum as putea rezolva problema asta, excluzand varianta Ambasadei, deoarece buletinul meu a fost tinut ca o garantie de seful meu, ca sa nu pot pleca de aici, pentru ca ii datorez niste bani luati in avans.

Nu are dreptul sa va retina buletinul. Va e necesar cand vreti sa il schimbati, altfel va trebui sa declarati ca l-ati pierdut, ceea ce nu e adevarat.
As vrea sa stiu daca seful meu mi-ar putea face ceva probleme daca are buletinul meu si acesta este expirat.

Nu.

O sa mai stau aici pana pot sa ii inapoiez banii sefului meu si sa imi recuperez buletinul. Apoi voi merge la ambasada cu buletinul si imi scot aprobare sa pot pleca in tara. Nu-mi permit sa mint autoritatile.

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat in strainatate OlDumitra OlDumitra Ma gasesc in Asia de aproape 10 ani de zile. Mai intai ca student, apoi ca turist. Am avut viza legal in toti acesti ani. Pasaportul imi expira la ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna ziua,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv,,,,am o fetita de 5ani,eu sunt romanca si tatal spaniol,de tatal fetei nu mai stiu nimic de 2 ani,am ... (vezi toată discuția)