avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog un sfat! Deranj provocat de un fast food
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog un sfat! Deranj provocat de un fast food

langa locuinta mea se afla un imobil cu etaj. la parter s-a deschis de mai mult timp un fast food, iar proprietarul imobilului locuieste la etaj. de cand s-a deschis acest fast food, somnul nostru s-a dus. in permanenta este un zgomot provocat fie de navete cu sticle, scaunele si mesele de pe tersa care functioneaza pe timpul verii, televizorul care merge ( campionatul mondial de fotbal - aclamatii, incurajari, tot tacamul ca pe stadion ). cu chiriasul nu am gasit nicio modalitate de a-l face sa-si limiteze programul pana la orele 22.00, iar proprietarul care locuieste la etaj zice ca pe el nu-l deranjeaza. oarecum il cred la cati bani ia pe chirie. ce sa faca! indura! alti vecini in imediata apropiere nu mai am sau daca sunt, sunt persoane juridice ( 2 banci, un sediu de ziar... ). am chemat politia, i-au atras atentia patronului sa ia masurile necesare sa nu mai fie atat zgomot pe terasa, DSP-ul a facut masuratori ( dar l-au anuntat inainte ca vor veni - cica asa e procedura ) si normal ca a fost OK, primaria zice ca ar avea toate avizele in ordine ( nu avea oare nevoie si acordul meu pentru deschiderea fast foodului aici? ), programul nu-l pot limita ei (oare ?!)... si totusi eu si familia mea suntem deranjati. noaptea vin tineri si vorbesc tare, muzica de la masini... unde mai pui ca este si indicatorul oprirea interzisa. o perioada au venit cei de la politia locala p-aici, dar pe timpul zilei, pe cand problema mea e noaptea. rugaminte :
- ce institutii au, punctual, competenta sa rezolve aceasta problema ?
- ce anume sa le solicit, daca se poate punctual pentru fiecare dintre ele in parte? ( iau in calcul si faptul ca prin solicitarile mele nu am fost destul de precis si le-am lasat loc de generalitati ) X-(#-o
o reclamatie la Parchet legata de tulburarea folosintei locuintei ar avea vreo sansa de castig? pentru ca nu vreau dupa aceea sa ma trezesc eu cu reclamatie pentru denuntare calomnioasa. singurele probe ar fi constatarile institutiilor statului, insa acestea se aprovizioneaza de la acest fast food ( nu pot sa spun daca free sau contracost ). toti fac comenzi si sunt serviti de catre fast food si chiar li se duce mancarea la sediu acestora indiferent de valoarea comenzii ( ca si o facilitate ).
exista vreo dispozitie legala expresa ( lege, norme, ordin etc ) care sa-l oblige pe administratorul fast foodului sa obtina si semnatura mea pentru functionare si, in special, a terasei? din nefericire HCL nu exista cu privire la acest aspect. poate exista ceva la nivel central. unde este in prezent fast foodul a fost si inainte spatiu comercial, insa se vindeau vopseluri, baxuri de polistiren si alte chestii pentru constructii. cu toate acestea nu deranjau pentru aveau activitate ziua, pe cand acum pe mine ma omoara ce se intampla dupa orele 22.00
Ceea ce face proprietarul acestui fast-food se numește abuz de drept.În mod normal ar fi fost necesară semnătura proprietarilor imobilului.Cunosc acest gen de deranj, am avut un local timp de 10 ani în preajma locuinței,și se întâmpla exact ceea ce descrieți dvs. Norocul meu și al vecinilor a fost că au falimentat de vreun an. A fost prima dată în viață când m-am bucurat de ..răul altuia,, :))
Deci, garda de mediu, poliția de proximitate, poliția locală , primăria...iar dacă nimic nu funcționează, instanța.Chiar și plângere pentru tulburarea folosinței locuinței.Știu cum este, îți vine să pleci de acasă, ceea ce echivaleaza cu împiedicarea folosinței locuinței .
Însă trebuie să vă uniți toți cei deranjați, să semnați petiția.Singur nu veți reuși nimic.
Ar trebui să vă dea și niște despăgubiri pentru tulburarea liniștii și somnului dvs.
Nu vă lăsați, repet, este un abuz de drept și o încălcare crasă a normelor de conviețuire socială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)
Turbez din cauza vecinului de deasupra ContSters170996 ContSters170996 stau la et 2 si vecinul de la 3 imi face viata amara, nu am fost pana acum la politie dar nu cred ca mai am mult. i-am lasat o scrisoare in posta in care il ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cainele vecinului ContSters143223 ContSters143223 buna ! de doi ani am o problema care nu stiu cum se poate rezolva: vecinul de vis-a-vis are un caine ciobanesc german imens care latra aproape fara incetare, ... (vezi toată discuția)