am un titlu executoriu reprezentat de o hotarare definitiva si irevocabila ce stabileste plata pensiei de intretinere de 1/4 din venitul net lunar al paratului.
debitorul obligatiei locuieste in romania dar este angajatul unei companii straine ce isi are sediul central in londra.
doresc obtinerea unui titlu executoriu european pentru a putea pune in aplicare executarea direct la firma angajatoare.
ce trebuie sa contina cererea mea ptr obtinerea acestui titlu?va trebui sa fac eu un calcul al sumei datorate cu titlu de pensie de intretinere de la momentul la care nu a mai platit?va trebui sa mentionez ca a mai fost executat in romania ptr anumite sume de bani si ca o parte s-a recuperat?sau va trebui doar sa cer acest titlu asa cum este specificat in hotarare urmand ca executorul strain sa faca aceste calcule?
sau nimnei nu face niciun calcul si titlul executoriu european se va aplica de la momentul obtinerii sale si atunci se va pune poprire direct la angajator incepand cu data la care a fost emis titlul executoriu european?
am inregistrat cererea ptr obtinerea unui titlu executoriu european la jud x...care nu s-a mai intalnit cu o astfel de solicitare.am sunat si la min just unde aveam trimis un mail cu toate documentele inca din luna feb si nimeni nu mi-a raspuns nimic.am discutat si i-am spus doamnei de la telefon povestea.urmeaza ca in 10 zile sa primesc un raspuns si mi-a spus ca ei vor trimite la judecatorie modele cum sa fie completat formularul,anexa respectiva.am discutat si despre faptul ca pensia e stabilita in procent si a spus ca e bine sa ii trimit si un calcul aproximativ al pensiei restante facut de mine si ca nu e nicio probl ca este pensia stabilita in procent, ca a mai avut astfel de cazuri si angajatorul strain a stiut ce sa faca...mi-a dat oarecum sperante.va voi spune in continuare ce s-a mai rezolvat.