avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită pensie de întreținere. Cum e ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită pensie de întreținere. Cum e posibil, dacă sunt cu plata la zi?

Este legal si se poate infiinta o executare silita pentru pensia de intretinere care urmeaza a fi platita de la data curenta pana la majoratul copilului? Mentionez ca platesc pensia de intretinere benevol in contul bancar pus la dispozitie de mama copilului, iar plata pensiei este la zi.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:52, 10 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu se poate infiinta poprire daca sunteti cu plata la zi, puteti contesta executarea.
Se poate cere executarea daca pensia e stabilita in procent si executorul face adresa la itm si se constata ca platiti mai putin decat ar trebui.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Am pus intrebarea pentru ca am primit executare silita cu infiintare de la data de 01.12.2017 pana la majoratul copilului. Mentionez ca anterior primirii executarii am fost personal la executorul judecatoresc si i-am dus cu adresa de inaintare extrasele de cont cu plata pensiei de intretinere pana in luna noiembrie inclusiv. Pensia de intretinere este stabilita in procent de 16,5% mai avand un minor in intretinere. Este legala aceasta executare silita pe care am primit-o?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
MVictor2017, utilizator
Faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati primit instiintarea.
Multumesc pentru raspuns.
Ma faceti si executorului adresa sa va comunice actele dosarului sa vedeti si dv. cererea creditorului.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara student vikiniculae64@yahoo.com vikiniculae64@yahoo.com Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: unde ma pot adresa si cu ce documente, daca fostul sot a iesit la pensie pentru limita da varsta si exista o ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Loredana_84 Loredana_84 O salariata plateste pensie alimentara - prin mandat postal, nu ii facem poprire asupra salariului. In plus, firma la care e angajata, a primit o adresa de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o mama obtine prin hotarare judecatoreasca plata de catre sot a pensiei de intretinere pentru minorul incredintat in urma divortului din anul 2010.Din martie ... (vezi toată discuția)