avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA STUDENT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA STUDENT

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: unde ma pot adresa si cu ce documente, daca fostul sot a iesit la pensie pentru limita da varsta si exista o hotarare judecatoreasca definitiva (in procente) pentru pensia copilului inca student?(22 ani)
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:24, 25 Aprilie 2023
Foarte simplu dvs nu va adresați nicăieri.., ,,Copilul."acum major merge la un executor judecatoresc cu o copie legalizata de pe hotărârea judecătorească și îl executa silit pe tata dacă acesta nu plătește.Tot, copilul"poate solicita în instanta majorarea pensiei ,orice demers urmând sa fie făcut doar de el...
Copilul devenit major se va adresa executorului judecatoresc care va dispune infiintarea popririi pe pensia incasata, numai in situatia in care debitorul nu plateste de buna voie.
Tatăl copilului are posibilitatea și dreptul să plătească benevol pensia de întreținere.
Până acum era executat silit pe salariu, sau o plătea din mână`?
Dacă o plătește voluntar, nu aveți dreptul să-l executați silit.

Dacă era în executare silită, trebuie doar sa anunțați executorul sa trimită poprire la casa de pensii.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească legalizată Marina39 Marina39 Bună dimineața! Am o hotărâre judecătorească legalizată in vederea obținerii pensiei de întreținere pentru copil, As dori sa știu cine ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere student- hotarare necomunicata angajatorului- procedura ContSters378311 ContSters378311 Buna seara! As dori sa va intreb cum se poate ca in urma unei hotarari pentru majorare pensie de intretinere stabilita prin sentinta civila,pronuntata in ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara major Ilo1982 Ilo1982 Am primit o decizie de la judecătorie privind plata pensiei alimentare pt fiica mea majoră. La locul de munca nu a fost trimisă nici o înștiințare de la ... (vezi toată discuția)