avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

o mama obtine prin hotarare judecatoreasca plata de catre sot a pensiei de intretinere pentru minorul incredintat in urma divortului din anul 2010.Din martie 2015 ,sotul nu a mai achitat aceasta pensie, data de la care au locuit impreuna cu copilul, dar tatal nu s a preocupat de copil. Relatiile s au deteriorat din nou.
Mama copilului vrea sa l de in judecata pentru plata pensiei restante din martie 2015 si pentru majorarea acestuia(VENITURILE ACESTUIA AU CRESCUT IN ULTIMILE 6 LUNI)Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:51, 22 August 2016
Pentru plat pensiei restante trebuie să se ducă direct la un executor judecătoresc, Pentru majorarea pensiei trebuie să formuleze acțiune în instanță și să ceară majorarea de la data cererii. Trebuie să probeze faptul că au crescut veniturile.
Pentru plata pensiei restante, trebuie să facă executare silită.
Pentru majorarea pensiei de intreţinere, trebuie să deschidă o acţiune în instanţă prin care să ceară mărirea pensiei de intreţinere, motivând că faţă de 2010, nevoile minorului au crescut.
In primul rand trebuie ca mama sa formuleze o plangere penala impotriva acestuia, pentru abandon de familie.
Actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere se poate depune la instanta, dar instanta il poate obliga la plata pensiei majorate numai de la momentul depunerii actiunii.

Pentru restul timpului in care acesta nu a achitat pensia de intretinere, aveti posibilitatea executarii silite a hotararii obtinute deja, prin poprire pe venituri.
se poate solicita ca angajatorul sa i retina pensia si sa ovireze mamei?
Singurul care poate impune angajatorului ca plata pensiei să fie virată în contul mamei este executorul judecătoresc.

Alte discuții în legătură

Plată pensie alimentară copil major ... laur77ro laur77ro Bună seara. Vin cu o serie de întrebări prin care să primesc un sfat cu privire la plata pensiei de întreținere pentru unul din doi copii, după ... (vezi toată discuția)
Cum se poate evita o poprire salariala? smeagull smeagull Buna ziua, Speta este: in urma divortului, s-a infiintat din oficiu poprire pe salariul tatalui pentru minorul ramas la mama. Eu reprezint tertul ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere, posibilitati executare elennaRos elennaRos fostului meu sot i s-a marit salariul si in urma lui ar trebui sa imi mareasca pensia de intretinere de la 250 la 355 lei .el se opune pe motiv ca are un ... (vezi toată discuția)