avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate evita o poprire salariala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate evita o poprire salariala?

Buna ziua,

Speta este: in urma divortului, s-a infiintat din oficiu poprire pe salariul tatalui pentru minorul ramas la mama. Eu reprezint tertul poprit.
Poprirea este infiintata pe 1/4 din venituri (adica nu in suma fixa).

Se pare ca cei doi parinti sunt intelesi ca tatal sa plateasca benevol pensia, si doresc imperios ca tertul poprit sa nu faca retineri. Tertul poprit vrea sa ii ajute, insa in limitele legii.
Deci, cum pot eu ca tert poprit sa nu execut retinerea?
Este posibil ca o declaratie a mamei creditoare sa fie ... acoperitoare pentru mine, daca nu popresc?
Stiti alte variante?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:50, 15 Ianuarie 2011
dvs executati dispozitiile executorului judecatoresc deci nu conteaza ce vrea creditorul, asta raportat la tert.

daca s-au inteles la plata benevola atunci sa se duca la executor si sa inchida executarea silita urmind ca dvs sa fiti notificat de catre executor cu privire la acest lucru.

sau puteti concedia debitorul :)
matahachiro a scris:

sau puteti concedia debitorul :)


Doamne fereste! (asta ar fi o solutie potentiala, numai daca l-am angaja imediat inapoi)

Multumesc de raspuns, dar nu ma ajuta prea tare, fii'ca... n-am executaor judecatoresc cu care sa colaboram (ca de aveam, era deja retrasa cererea de executare silita)
Poprirea este infiintata direct de instanta, din oficiu (regula in materie de pensie de intretinere pentru minor).
Deci eu am de executat dispozitiile instantei, si dispozitiile instantei vreau sa stiu cum le ... eludez legal.(cu concursul momentan al tuturor partilor)
Aveti vreo idee?
nu am inteles de ce s-a dispus poprirea pe veniturile tertului. tatal nu are venituri?
@ athe: De unde ati inteles ca s-a pus poprire pe veniturile tertului? Am spus clar ca poprirea s-a infiintat pe salariul (=venitul) tatalui.

Poprirea s-a pus (ca orice poprire), pe veniturile pe care tatal=debitor le are de incasat de la mine, eu=tert poprit.
Sunt veniturile tatalui, retinute inainte de ajunge insa la tata, direct din mainile tertului poprit, conform art. 452 din Codul de procedura civila: Sunt supuse executarii silite prin poprire sumele de bani ... datorate debitorului de o a treia persoana sau pe care aceasta i le va datora in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente. Pentru mai multe detalii despre mecanismul popririi, vedeti art. urmatoare din C.pr. civ. ...
Parerea mea este ca banii trebuie sa ajunga la mama copilului. Tatal poate sa faca plata de bunavoie, dar sa fie atent sa aiba un document in acest sens(o ritipisa, daca ii expediaza prin posta, sau sa ii vireze intr-un cont la dispozitia mamei).Sa nu faca greseala sa ii inmaneze mamei fara un act.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu smeagull smeagull Buna ziua, Reprezint tertul poprit, angajator al unu tata platitior de pensie alimentara. Ordonanata de infiintare a popririi primita in luna 07 imi cere ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)