avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire salariu

Buna ziua,

Reprezint tertul poprit, angajator al unu tata platitior de pensie alimentara.
Ordonanata de infiintare a popririi primita in luna 07 imi cere sa platesc suma de x lei/luna, incepand cu luna 04.
Tatal angajat sustine ca pentru lunile din urma (04- 07 inclusiv) a platit benevol suma pe care stia ca o are de platit. Are si ordine de plata din aceasta perioada, care dovedesc ca a virat bani in contul mamei. Fireste ca in ordinul de plata nu scrie ce reprezinta suma.
Atitudinea mamei nu o cunosc, dar nu ma astept sa fie ... cooperanta.

In acesta situatie, cum pot eu - tert poprit - sa il ajut sa nu mai plateasca odata aceeiasi bani (cum as putea justifica ne-executarea popririi pentru sumele deja platite benevol de debitor? prin ce documente?)? Si asta legal, ca sa nu expun firma la amenzi pentru neexecutarea popriri ?

Multumesc!
daca are dovada platii, tatal poate face contestatie la executare.
Incepeti retinerea acum. Nu va afecteaza. Faceti copie dupa ordinele de plata despre care vorbiti.
Multumesc de raspunsuri.
@romibaro: stiu ca tatal poate face contestaie, insa nu asta ma interesa pe mine, tert poprit acum. Vreau sa stiu cum si in ce temei pot eu sa nu execut in totalitate poprirea, asa cum a fost infiintata.
@maglas: nu inteleg ce inseamna "nu ma afecteaza". Si daca incep retinerea acum, tot retin niste bani in plus, cei pentu luna iulie, care au si fost platiti de salariat benevol, si care trebuie si retinuti de mine, conform ordonantei.

Alte sfaturi si temeiuri?
ART. 409 C.pr. cv.

(1) Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sint destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pina la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pina la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

banuiesc ca poprirea este o suma totala dvs nu o sa puteti opri toata suma odata, astfel incat incepeti cu sume reprezentand 1/3 din salariu, asa puteti sa il ajutati pe taticul care a uitat ca a facut un copil si trebuie intretinut, sa-si rezolve problema.


In cazul de fata suma care poate fi poprita este de 1/2 din salariu conform lit. a.
Nu va afecteaza in sensul ca dumneavoastra oricum incepeti retinerile dupa primirea prin corespondenta a actelor. Nu-i retineti retroactiv. Pur si simplu retineti suma lunara de acum incolo. In ceea ce priveste luna iulie, desi are ordin de plata, dumneavoastra trebuie sa-i retineti conform ordonantei. Parerea mea.

Alte discuții în legătură

Cum se poate evita o poprire salariala? smeagull smeagull Buna ziua, Speta este: in urma divortului, s-a infiintat din oficiu poprire pe salariul tatalui pentru minorul ramas la mama. Eu reprezint tertul ... (vezi toată discuția)
Retinere din salar a pensiei de intretinere a minorului 2016 2016 Buna seara. Doresc sa aflu in ce luna se retine din salar pensia de intretinere a lunii octombrie, stabilita in sentinta de divort. Mentionez ca la prima ... (vezi toată discuția)
Retinere corecta pensie de intretinere din salariu Silvia  Aldea Silvia Aldea In urma divortului, copilul a fost incredintat mamei, iar tatal a fost obligat la plata [b]pensiei de intretinere[/b]. Intre timp, acesta s-a recasatorit si ... (vezi toată discuția)